.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
25.06.2020 09:34

Коментари 0 / Видяна 646

Даваме 30 евро на ден на Тасос, 45 – на Халкидики

Още по темата: 30% спад на туристите в Гърция 14 дни под карантина в Гърция, ако на ГКПП „Кулата” дадете положителен резултат за COVID – 19 Важно за туристите в Гърция: €500, ако нямаш QR код Пътуващите за Гърция трябва да попълват специален формуляр Даваме 30 евро на ден на Тасос, 45 – на Халкидики Ген. Мутaфчийcки разпуска на плажа в Халкидики Цените на плажа в Гърция по-ниски от България Гърция върна стотици сръбски туристи, хотелиерите останаха шокирани Първи ден след карантината: 60% от хотелите в Гърция са затворени Отпада карантината за Гърция

 

30 евро на ден би ни излязла почивка през юли на остров Тасос и поне по 45 евро трябва да приготвим за някои от курортите на полуостров Халкидики, сочат данни от офертите на туристическите сайтове.

 

Спрямо миналата година предложенията не са се променили значително, като причината е, че немалка част от хотелите при съседите все още са затворени

 

За последните 20 дни на юли на остров Тасос 5 нощувки с предлаганата отстъпка от 17% биха ни излезли в двузвезден хотел по 59 кинта на ден (30 евро).

 

На Халкидики в същата категория цената излиза по 90 лв. (около 45 евро).

 

За кратка почивка от 2 нощувки в края на юни в непретенциозен хотел в Кавала трябва да приготвим 150 лв., като пътуването е с автобус. Към пакета има и платени допълнителни услуги за пътуване до близкия остров Тасос, което струва 20 евро на човек, но условието е да се събере група от поне 15 човека. Пак там за периода от 1 до 20 юли можем да отседнем в 4-звезден хотел срещу 515 лв. или 103 лв. на ден.

 

В случая не бива да забравяме и разходите за гориво за автомобила.

 

В едната посока са към 370 км, или по сегашните цени на бензиностанциите у нас пътуването би ни струвало около 45 лв. с кола, харчеща по 6 л на 100 км. На дизел при същите показатели на возилото горивото ще ни излезе към 39 кинта, а на пропан-бутан около 25 лв. Трябва да се има предвид, че цените в момента на горивата в Гърция продължават да са доста по-високи от българските. Там средната цена на масовия бензин А-95 е около 1,24 евро/л, дизелът е към 1,15 евро, а пропан-бутанът – малко под едно евро.

 

Според публикации в местните медии 80% от трафика на туристи от Румъния и България идва от пътуващи, които са направили резервацията си без посредничеството на агенция и пътуващи със собствените автомобили. Този тип туристи имат сравнително нисък среден разход на човек – 185 евро, срещу 731 евро за останалия туризъм и 564 евро за целия входящ туризъм в Гърция. За 4 нощувки са средно самостоятелните резервации на цена по около 47 евро, което е наполовина спрямо останалите туристи.

 

През миналата година сред балканските страни сме трети по изхарчени пари от неорганизирани туристи в Гърция с общо 282 млн. евро. Първи от района са румънците – 354 млн. евро, а втори са сърбите с 297 млн. евро.

E79 News
Тагове:

Коментари: