.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
24.06.2020 13:01

Коментари 0 / Видяна 426

Парламентът прие правилата за избор на състава на Комисията за защита на личните данни

Още по темата: Горанов няма да се върне в парламента Петимата нови министри се заклеха НС прие промените в кабинета Законът за хазарта влиза за окончателно разглеждане в НС „Масово хвърляне на каскети“ днес пред Съдебната палата На първо четене: Край с фигурата на вечния длъжник Около 400 000 души са били на протестите Двама служители на Министерския съвет са с COVID-19 Депутатите решиха: Вотът на недоверие ще се гледа утре в 11:30 ГЕРБ предупреди БСП: Протестиращите и вас не харесват

 

Депутатите приеха процедурните правила, по които да се предлагат и изберат  председател и членове на Комисията за защита на личните данни /КЗЛД/.

 

Кандидатите се предлагат от Министерския съвет, а изборът се прави от Народното събрание, е записано в процедурните правила.

 

За членове на комисията могат да бъдат избирани български граждани, които имат висше образование по информатика, по право или са магистри по информационни технологии.

 

За председател на Комисията се избира правоспособен юрист.

 

Кандидатите трябва да имат трудов стаж по специалността си не по-малко от 10 години.

 

При гласуването в Народното събрание за избран се смята кандидатът, получил повече от половината от гласовете на присъстващите народни представители.

 

Според Закона за защита на личните данни, КЗЛД е колегиален орган и се състои от председател и четирима членове. Те се избират от НС за срок от пет години и могат да бъдат преизбирани за още един мандат.

Автор: "Дарик", E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN