.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
24.06.2020 12:37

Коментари 0 / Видяна 386

Ананиев: Трябва да има организация за работата в НС, там средата е рискова

Още по темата: Соцдепутати поискаха Нинова да освободи председателския пост Няма кворум за извънредно заседание на парламента Няма кворум за извънредно заседание на парламента Депутатите се събират извънредно, изслушват Борисов Парламентът се събира извънредно в четвъртък Ще има електронно правителство, но срещу още над 1 млрд. лв. Горанов няма да се върне в парламента Петимата нови министри се заклеха НС прие промените в кабинета Законът за хазарта влиза за окончателно разглеждане в НС

 

Здравният министър Кирил Ананиев посочи на брифинг в Министерския съвет, че ще бъде обсъдено с ръководството на Народното събрание каква организация да се създаде за работата на законотворците.

 

Той призна, че в пленарната зала няма как да се спазва дистанция и седалките са нагъсто, затова и трябва да се измисли някаква форма на присъствие и гласуване, която да даде възможност депутатите да са на известно разстояние един от друг.

 

Ананиев обаче беше категоричен - който е без маска, макар и депутат, ще бъде санкциониран.

 

Припомняме, че днес имаше случаи на народни представители без предпазни средства, въпреки че те са задължителни на закрити места, а глобите са от 300 до 1000 лева.

 

"Какво да кажа, ще бъде откровен - рискова е средата в парламента, разстоянието между седалките е може би не повече от 20-30 см. А и като се сложат лактите един до друг, става още по-малко.

 

Ще се проведе разговор с ръководството на Народното събрание, те имат някакви идеи за форми на участие в заседание, форми на гласуване, за да се избегне риска", каза министър Ананиев.

 

"Много са близко, на заседание на Министерски съвет имаме маневреност, в която да сме на по-голямо разсотяние, но там това е невъзможно, седалките са неподвижни, тоест трябва да се измисли организация за присъствие, за да се осигури поне седалка разстояние между народните представители", продължи той.

 

"Няма прошка за никой, санкции за всички, които нарушават правилата.", категоричен бе той по повод законотворците без маски в пленарната зала днес.

 

Автор: "Дарик", E79 News
Тагове:

Коментари: