.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
22.06.2020 12:27

Коментари 0 / Видяна 6340

Има ли наистина коронавирус в Община Благоевград?

 

Обявените за заразени с коронавирус служители на Община Благоевград всъщност са с отрицателни тестове, научи Е-79 нюз! 

 

Всички 7 служители са тествани повторно в избрана от кметското ръководство лаборатория и тази сутрин резултатите се оказали отрицателни за Covid – 19.

 

Днес в 13.00 часа кметът Румен Томов ще даде пресконференция, по време на която се очаква да коментира ситуацията около вируса в Общината.

 

Припомняме, че миналата седмица 7 работещи в различни дирекции и отдели на кметството  дадоха положителен резултат за коронавирус след проби за тестове, взети от експерти на РЗИ.

 

Изследванията се наложиха след като главният архитект на Благоевград Васил Тинчев постъпи в болница и се оказа заразен с Covid-19.

 

В петък Община Благоевград беше затворена за граждани и служители и спря работа до 24 юни. Отложено беше и редовното заседание на Общински съвет. Повторното тестване на „заразените“ обаче показало, че те са абсолютно здрави.

 

В същото време тази сутрин от РЗИ продължиха взимането на проби от служители в Общината. Днес на изследване са подложени абсолютно всички работещи в администрацията, а резултатите се очаква да станат готови утре.

 

Архитект Васил Тинчев остава болница, състоянието му е стабилно, съобщи за Е-79 нюз директорът на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев.

 

Безпрецедентната ситуация около изследваните в кметството поставя редица въпроси, основният от които е дали случващото се в Благоевград не поставя под съмнение точността на PCR тестовете, които се ползват в страната ни. И още – има ли някой интерес от спирането на работата на Общинска администрация? Кой и какъв интерес има от отлагането на редовната сесия на Общински съвет за месец юли и спирането на заседанията на комисиите към съвета?

 

Като обществено отговорна медия до момента Е-79 нюз е отразявала точно и коректно ситуацията около развитието на пандемията от коронавирус в България и всички заповеди  и мерки, налагани с цел ограничаването му.

 

Ако обаче се окаже, че здрави хора, незнайно защо се обявяват за положителни, това хвърля сериозна сянка върху всички усилия, които до момента Правителството и Националният оперативен щаб положиха за ограничаване разпространението на Covid-19 в България.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN