.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
22.06.2020 10:56

Коментари 0 / Видяна 266

По време на карантината: 390 бебета проплакаха в „Шейново“

 

Бейбибум отбеляза столичната болница „Шейново“ по време на карантината, когато там са се родили около 390 бебета.

 

Появилите се на бял свят при извънредното положение са с 29 повече в сравнение със същия период миналата година.

 

А от началото на годината има 10-процентен ръст на ражданията всеки месец. 2 пациентки с антитела срещу коронавирус пък са преминали през лечебното заведение, директорът д-р Румен Велев, цитиран от Нова тв.

 

„Тези антитела бяха от т.нар. тип. IgG. Което означава, че те се бяха срещнали с вируса. Но бяха съвършено здрави клинически.

 

Но ние не знаехме дали те могат да заразяват. За тази цел ни беше нужно да направим PCR тестове, които изискваха време. За това ги настанявахме в COVID отделението”, обясни той.

 

Раждането на една от пациентките е преминало именно в това отделение.

 

Наложило се да бъдат карантинирани 7 души от екипа на болница „Шейново”. Д-р Велев обясни, че до този момент няма заразени с COVID-19 служители на лечебното заведение.

 

Той допълни, че у жените, на които им предстои раждане, няма страх от вируса. Не такава била ситуацията обаче по време на извънредното състояние.

 

Директорът на „Шейново” допълни, че в болницата е имало пациентки с ХИВ и с хепатит Б.

 

„Подобни ситуации за нас са ежедневие. Когато ние знаем тези неща, вземаме всички необходими мерки и рискът от някакво заразяване е изключително минимализиран.

 

Но при коронавируса не знаем дали сме се заразили или не. И второ – ако сме били в контакт със заразен пациент, трябва да излезем в 14-дневна карантина”, коментира д-р Румен Велев.

E79 News
Тагове:

Коментари: