.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
20.06.2020 11:53

Коментари 0 / Видяна 1162

Цените на плажа в Гърция по-ниски от България

Още по темата: Гръцки остров е под карантина Ново ограничение за влизане в Гърция от тази вечер 8 от 10 хотела в Гърция вече работят Гърция удължава изискването за отрицателен PCR тест до 15 август От вторник: Пътуваме със самолет от България до Гърция само с отрицателен PCR тест Ще стане ли почивката на море в Гърция мисия невъзможна? Гърция въведе допълнителни мерки при влизане през сухопътните граници Гърция спря трафика на автомобили и хора през ГКПП „Илинден“ Въвеждат нови правила за влизане в Гърция Гръцките хотелиери с петиция срещу задължителните тестове на „Промахон“

 

 Гърция откри туристическия сезон, а хиляди българи хукнаха към южната ни съседка.

 

Проучване показва, че цените по плажовете в южната ни съседка още са на евтините тарифи от миналото лято и доста по-ниски от тези в България в момента.

 

Традиционната напитка на елините - узото, може да се пие голямо, което е 200 мл, срещу сумата от 7 евро, което е под цената у нас. Наливната бира под горещото слънце на юг върви по 3.5 евро.

 

Едно от най-поръчваните ястия е порцията калмари, която варира между 9 и 10 евро. Октоподът също не е с променена цена от миналата година - 12. Останалите ястия от менюто са: скариди - 16 евро, гаврос ​- 9. Порция лаврак или ципура с 400 гр гарнитура е от порядъка на 12 евро.

 

"На всички е известно, че за човек е важно отношението и прясната храна. Клиентът да остане доволен, да се върне пак в Гърция и да си даде парите с кеф - нещо, което у нас го няма", коментират плажуващи.

 

"Плажовете тук са безплатни, ако консумираш нещо. Никой не те пришпорва да си купуваш това или онова. Име достатъчно шезлонги и чадъри за всички. Има и огромни свободни зони, в които никой не те закача за нищо", споделят още те. Малка компания от порядъка на 4-5 човека - двама възрастни с две или три деца, може преспокойно да се нахрани и поглези в ресторант за сумата 100-110 евро.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN