.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
18.06.2020 10:31

Коментари 0 / Видяна 786

Гърция върна стотици сръбски туристи, хотелиерите останаха шокирани

Още по темата: Гръцки остров е под карантина Ново ограничение за влизане в Гърция от тази вечер 8 от 10 хотела в Гърция вече работят Гърция удължава изискването за отрицателен PCR тест до 15 август От вторник: Пътуваме със самолет от България до Гърция само с отрицателен PCR тест Ще стане ли почивката на море в Гърция мисия невъзможна? Гърция въведе допълнителни мерки при влизане през сухопътните граници Гърция спря трафика на автомобили и хора през ГКПП „Илинден“ Въвеждат нови правила за влизане в Гърция Гръцките хотелиери с петиция срещу задължителните тестове на „Промахон“

 

 Гърция върна стотици автомобили със сръбски туристи, което предизвика недоволството на хотелиерите предимно от Северна Гърция.

 

Те протестират срещу продължаване на забраната до края на месеца за влизане на сръбски туристи и преговарят с правителството тази забрана незабавно да отпадне.

 

Вчера на граничния пункт "Промахон" на границата с България, както и на пунктове по границата със Северна Македония, не бяха допуснати да преминат в Гърция стотици автомобили със сръбски граждани, платили  хотелски резервации.

 

Собствениците на хотели заявиха пред медиите, че не са били информирани предварително и са потвърдили на клиентите резервациите, предаде БНР.

 

„Не може да променяте в последния момент нареждането за свободно влизане в страната“, заяви председателят на съюза на хотелиерите Григориос Тасиос и допълни, че се компрометира гръцкият туризъм пред гостите от балканските страни.

 

В отговор министърът на туризма Харис Теохарис съобщи, че Гърция прилага европейското решение за допускане само на граждани от Европейския съюз.

 

Едва от 1 юли ще се позволи влизането и граждани на трети страни.

 

От сухопътните граници на Гърция за свободно преминаване са отворени само граничните пунктове с България.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN