.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
17.06.2020 10:44

Коментари 0 / Видяна 746

Днес имен ден празнуват…

Още по темата: Църквата отбелязва Рождество на пресвета Богородица Днес е Секновение, идва краят на лятото Православната църква отбелязва Успение на Св. Йоан Рилски Чудотворец Курбан за здраве във всички църкви в Благоевград за Голяма Богородица Утре е Голяма Богородица, тази нощ се сбъдват най-силните ни желания Църквите в Благоевград раздават курбан за здраве на Голяма Богородица Православната църква чества Свети Емилиян изповедник Преображение Господне Църквата отбелязва Успение на Света Анна Илинден е. Хората вярват, че на този ден не трябва да се влиза в морето

 

На този ден имен ден празнуват: Мануил, Емануил, Емануила, Емануела, Савел, Савелия, Исмаил

 

Църквата чества паметта на Св. мъченици Мануил, Савел и Исмаил.

 

Те били родни братя, християни от Персия. Персийският владетел ги изпратил да преговарят за мир с император Юлиян Отстъпник.

 

Той ги накарал да участват в езическите обреди. Заради това, че не приели да се отрекат от християнската си вяра били мъчени по заповед на Юлиян, а след това посечени с меч.

 

Тридесет години след смъртта на св. мъченици Мануил, Савел и Исмаил император Теодосий Велики построил в Цариград храм на тяхно име.

E79 News
Тагове:

Коментари: