.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
15.06.2020 10:25

Коментари 0 / Видяна 800

Първи ден след карантината: 60% от хотелите в Гърция са затворени

Още по темата: Гръцки остров е под карантина Ново ограничение за влизане в Гърция от тази вечер 8 от 10 хотела в Гърция вече работят Гърция удължава изискването за отрицателен PCR тест до 15 август От вторник: Пътуваме със самолет от България до Гърция само с отрицателен PCR тест Ще стане ли почивката на море в Гърция мисия невъзможна? Гърция въведе допълнителни мерки при влизане през сухопътните граници Гърция спря трафика на автомобили и хора през ГКПП „Илинден“ Въвеждат нови правила за влизане в Гърция Гръцките хотелиери с петиция срещу задължителните тестове на „Промахон“

 

“Отворен туризъм, затворени хотели”, пише на първа страница гръцкият ежедневник “Ефимерида тон синдактон” по повод отварянето от днес на страната за международен туризъм. Изданието цитира проучване, проведено в Северна Гърция, Крит, Цикладите, Додеканезите, Йонийските острови, Епир и Месиния.

 

Според проучването над 60 процента от хотелите в страната в момента не работят, а поне 50 процента от сезонните работници, заети в сектора, са безработни.

 

Влиянието на възобновяването на полетите от чужбина остава неясен фактор и хотелите остават в изчаквателна позиция.

 

Вестникът пише, че цените в гръцките хотели остават високи въпреки намаляването на ДДС в сектора, а здравната инфраструктура според публикацията е недостатъчна, предава БТА.

 

Половината гърци смятат, че новият коронавирус е създаден изкуствено, показва социологическо проучване, проведено от социологическата агенция “Пулс” по поръчка на “Катимерини” и публикувано във вестника.

 

20% са тези, които смятат, че това е станало погрешка, но 30% са привърженици на конспиративните теории, според които това е направено нарочно в услуга на определени интереси. Според 33 процента “създаването” на вируса обслужва налагането на масова принудителна имунизация.

 

Икономическото издание “Нафтемборики” съобщава, че от днес правителството “хвърля” в борбата с последствията от пандемията над 3 милиарда евро в момент, в който гръцката икономика навлиза в решаващия си сезон.

 

1,4 млрд. евро са предназначени за подкрепа на ликвидността на компаниите, а почти 1 млрд. са предназначени за запазване на заетостта, като с програмата се очаква да бъдат спасени поне 700 хиляди работни места.

 

Над 60 млн. евро ще бъдат отпуснати на собствениците на недвижими имоти за възстановяване на данъци, а 300-400 милиона са за субсидиране на жилищни кредити.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN