.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
10.06.2020 11:45

Коментари 0 / Видяна 406

В Разлог плетоха на открито

Още по темата: Минералният плаж в с.Баня отвори врати Нападнаха горски служители в Разлог Кметът Герчев забрани засега дефилето на абитуриентите в Разлог 75-годишна бизнесдама започва строителство на ваканционен мегакомплекс край Разлог В Разлог плетоха на открито В Разлог плетоха на открито Нови 11 работни места по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в Община Разлог“ Музеят в Разлог с нови три проекта Разлог ще почетат паметта на Ботев Народният представител от ГЕРБ Александър Мацурев дари книги на библиотеките в Банско и Добринище

 

Музеят в Разлог отново се превърна в своеобразна сцена за изкуство и талант.

 

Днес в парка пред музея жени от града се включиха в чудесна инициатива, посветена на Световния ден на плетенето на открито.

 

Защото, за да извезеш, или изплетеш изделие от прежда, копринени конци, или др. се изисква майсторство, умение, познаване и визия, както и много търпение и талант.

 

Изключителните си умения в ръчни плетива и изделия жените от Разлог показаха в изложба, която музеят в Разлог презентира през месец март и тя заслужено се превърна в културното събитие на пролетта.

 

Днес преди обяд, майсторките на ръкоделията отново превърнаха парка пред дома на историята в своеобразно ателие и показаха, че с прежда и други пособия за плетива и везмо могат да създадат уникални неща.

 

Добрата новина е, че това е само началото на поредната чудесна инициатива на Историческия музей – Разлог, който освен за съхраняване и опазване на историческо и културно богатство е и място, където културният живот на града се развива в различни и все по-богати и интересни посоки.

 

И музеят и прилежащите пространства стават сцена за изложби, творчески ателиета и кътове за майсторски класове и всъщност виждаме, как минало и настояще се превръщат в чудесен мост към бъдещето.

 

От лятото на тази година Историческият музей – Разлог стартира Ателие на открито. Няколко пъти седмично майсторки на ръкоделие, плетива, везане и др. ще се събират и поканата на екипа на музея е всеки, който има желание да заповяда и да се включи.

 

В Ателие на открито ще се плете и везе, ще се шие и пее, ще се рисува и твори, а и който има желание може да се научи, да усвои магията на това уникално изкуство, да научи тънкостите, и придобие нови знания.

 

Ателие на открито – новата инициатива на музея в Разлог ще бъде достъпна за всички, които обичат да творят с ръцете си, и не се колебаят да споделят знанията си, да ги обогатят в атмосфера на настроение и творчески дух.

 

E79 News
Тагове:

Коментари: