.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
08.06.2020 12:33

Коментари 0 / Видяна 576

Благоевградчани с молитва и надежда на Свети Дух

Още по темата: Летен Атанасовден е! Прави се молебен за дъжд Днес е денят на чудотворните изцеления Православната църква отбелязва Събор на 12-те апостоли Петровден е! Днес завършва Петровият пост Два празника отбелязваме днес, Еньовден и рождението на Св. Йоан Кръстител Днес имен ден празнуват… Днес са Петрови заговезни – от утре блажното е забранено Благоевградчани с молитва и надежда на Свети Дух Православната църква отбелязва днес празника Свети Дух

 

С молитви за здраве и с надежда за по-добри времена, благоевградчани отбелязват днес деня на Свети Дух, който винаги е 51 дни след Великден и се празнува на деня след Петдесетница.

 

Десетки миряни се стичат в храма „Въведение Богородично“ за да почетат православния празник.

 

С камбанен звън в понеделника след Петдесетница православната църква прославя Светата Животворна Троица – Бог Отец, Бог Син и Бог Дух Свети, които имат равно достойнство.

 

Светият Дух обогатява човека с духовни дарове, сподели един от посетителите в храма „Въведение Богородично“.

 

Той пали свещ за своята дъщеря, която има рожден ден и за благоденствието на цялото семейство.

 

Миряните, дошли в църквата прекрачват прага й с много надежда и с желание да се помолят най-вече за здраве и щастие на близки и приятели и на всички българи у нас и по света.

 

Празнични песнопения допълваха тази сутрин празничната атмосфера в храма „Въведение Богородично“, отбелязва Радио Благоевград.

E79 News
Тагове:

Коментари: