.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
05.06.2020 10:09

Коментари 0 / Видяна 1686

Да плащаш чужди грехове! Служител на обраната митница в Благоевград изгоря, уволниха го заради пропуски в инвентаризацията

Още по темата: Четирима арестувани след претърсванията в президентството Арестуваха съветника на президента Радев Задържаха Пламен Бобоков Кучета нахапаха жестоко мъж в село Логодаж Откриха мъртъв издирвания 72-годишен Любен Тодоров от Благоевград (Видео) Обвиненият за катастрофата с Милен Цветков иска вън от ареста Бор уби 30-годишна жена на Рилския манастир 78-годишна жена се удави в Поморие Прокуратурата: Хора на Васил Божков са следили магистрати и семействата им Син преби майка си за пари

 

Уволниха служител на митницата в Благоевград след кражбата на около 230 хил. лв., 20 кг бижута и др. вещи от склад. Това е станало в нощта на 17 срещу 18 януари, написа „24 часа“.

 

И. П. е уволнен заради пропуски в инвентаризацията и документацията на съхраняваните в складовете конфискувани пари и стоки. Пропуските са открити след кражбата, когато трябвало да се изясни какво точно е изчезнало и по кои преписки.

 

Служителят обжалва уволнението си в съда. Делото срещу неговото уволнение започна преди дни.

 

По думите на неговата адвокатка: „Той няма никакво отношение към кражбата, но е следвало някой, така да се каже, да „опере пешкира“.

 

Откраднатите пари и накити са били от закритите вече Митница Кулата и Митница Кюстендил, от 2007 г. до 2009 г., но се съхранявали в Благоевград. Преписките по тяхното изземване са от 1996 г. и 1997 г. Валутата е била съхранявана в банка в Сандански до 2011 г. и след това е пренесена в митницата в Благоевград.

 

Защитата на уволнения митничар настоя да бъде представен договор за охраната на Митническо бюро – Благоевград, защото смята, че извършената кражба в склада е заради безотговорност от други служители, свързани с охраната.

 

Към момента не е разкрит извършителя на обира на митницата. Обирджиите са прескочили оградата през нощта на 17 януари.

Те са „работили“ около 2 часа с ъглошлайф.

 

Изнесли са валута на обща стойност 230 000 лв. Имало и фалшиви пари, както и излезли от употреба банкноти.

 

Откраднати са били и около 20 кг накити, някои от които сребърни, а други от обикновен метал.

 

Преди да избягат направили наводнение. Митницата се охранява от СОТ и двама охранители на смяна, които се черпели за Антоновден. СОТ-ът се е включил 4 пъти след проникването на крадците в Административната сграда, а охраната е дала обратна връзка, че всичко е наред.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN