.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
01.06.2020 12:25

Коментари 0 / Видяна 1828

ГЕРБ: Еднократна помощ за семейства с деца, записани в осми клас

 

ГЕРБ предлагат еднократна помощ от 250 лв. на нуждаещи се семейства, чиито деца са записани в осми клас.

 

Предложението ще бъде внесено в парламента, съобщи премиерът Бойко Борисов в профила си във Фейсбук.

 

Според министър-председателя това е начин да бъдат мотивирани деца да не напускат образователната система.

 

Предложението е на социалния министър Деница Сачева.

 

В поздрава си към децата за първи юни Бойко Борисов благодари на българските учители. Той отбелязва приноса им по време на онлайн обучението и припомня, че ще продължи увеличаването на възнагражденията им. "Честит празник на всички деца! Бъдете безгрижни, любознателни и усмихнати. Учете, защото образованието е сила и свобода.

 

Затова и образованието винаги е било наш приоритет. През последните години инвестирахме огромни средства в сектора. Положихме и безпрецедентни усилия да върнем десетки хиляди деца в образователната система. Продължаваме да работим и днес.

 

Ето защо по предложение на социалния министър Деница Сачева разпоредих Парламентарната група на ГЕРБ да внесе предложение в НС за отпускане на еднократна помощ от 250 лв. на нуждаещи се семейства, чиито деца са записани в осми клас.

 

Това е моментът, в който голям брой деца напускат образователната система и сме убедени, че и с тази мярка ще ги задържим. Помощта ще е обвързана с посещенията в училище.

 

Използвам възможността отново да благодаря на българските учители. Вие показахте новаторство и отдаденост по време на онлайн обучението.

 

За всички е важно учителите да бъдат мотивирани, докато вършат работата си.

 

Затова продължаваме да увеличаваме и възнагражденията им. На 1 юни отново ще пожелая на децата здраве и щастливи дни, а на зрелостниците – успех на матурата!", написа премиерът.

 

E79 News
Тагове:

Коментари: