17 Септмври 2021
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
26.05.2020 15:07

Коментари 0 / Видяна 8114

Отстраненият от ВАС и АС Румен Томов продължава да уволнява!

Още по темата: Борисов: Всички пристигащи в страната ваксини се употребяват веднага Годишен отчет за изпълнението на бюджета представиха в Благоевград Без изненади! „Временните“ директори на детски градини в Благоевград остават за постоянно Конкурсите за директори в Благоевград – приказки с ОЧАКВАН край Ще намали ли Общината „тротоарното право“ за заведенията? Общинската администрация в Благоевград възстанови работата си Радослав Тасков поиска мораториум върху застрояването на зелени площи Отстраненият от ВАС и АС Румен Томов продължава да уволнява! Напрежение в петричкото село Яворница! Ясен Попвасилев ще управлява временно община Благоевград

 

 

Експертът в отдел "Човешки ресурси " в Община Благоевград Елена Качева е освободена от работа днес, съобщи Струма ком. Младата жена е майка на 2 деца  близначета. Майчинството ѝ изтекло и тя се върнала на работното си място, но я посрещнали със заповед за съкращение. Качева останала като попарена от новината, тъй като не и  е била дадена никаква възможност за реакция. Кой ще заеме мястото ѝ и дали наистина щата е съкратен и няма да има нов назначен, ще проследим.

 

Факт е обаче, че въпреки решенията на два съдебни състава и трето решение, потвърдило решение на ОИК за детронирането му, Томов не спира да кадрува в общинска администрация, освобождавайки хора от предишния екип. Повече от 6 месеца в общината рокадите и уволненията са стил на поведение на новите управници и основна характеристика на управленската им политика.

 

Повече от половината служители в администрацията бяха освободени под една или друга форма и на тяхно място се назначаваха хора по предизборни ангажименти, или приближени на БСП и част от партиите, подкрепили го в кампанията на миналите избори. Според кулоарните клюки, новите управници бързат да назначават свои хора в администрацията, подготвяйки се за предстоящите местни избори през есента, разчитайки, че техните хора в общината, ще им осигурят фамилии избиратели. Забравят обаче, че с уволненията настройват двойно повече хора срещу себе си.

 

Опитва се Томов да трупа нови избиратели, но наболелите проблеми в областния град ги забрави. Работни места не бяха открити така както обещаваха, улиците, заложени за ремонт, не са ремонтирани, въздухът продължава да е мръсен. Томов не реши и проблема с Рубин така, като се кълнеше в хода на кампанията, не доведе инвеститори, натресе над 2 000 000 дълг за боклука, продължава да говори за тежкото си финансово наследство и фалирала община и  непрекъснато говори за икономии.  

Закриват се  предприятия, дружества и фестивали, без да се  заместват с нещо друго. Не спази и обещанието си, че няма да уволнява и назначава по партиен принцип в общината, а ще запази специалистите, но от действията  се вижда, че назначенията му са партийни или протежета на партийни централи.

 

Уволниха жена, докато беше в болница, уволняват майка  на 2 деца, завчера уволниха онкоболна жена и махнаха служители, които са на работа в общината без да са членове на ГЕРБ или по някакъв начин обвързани с партии. Липсата на специалисти в общината е видима за благоевградчани. Гафовете на администрацията  не спират, микроклиматът в общинска администрация е непоносим, а страхът от репресии и уволнения заема застрашителни размери, коментират работещи.  

 

Сам Томов каза на пресконференция, че не го е страх от избори. Пак питаме, какъв е проблемът тогава, какво е това силово захващане за властта в общината?! Идете на избори, за да се уверите в народната любов 6 месеца след управлението на БСП, с Томов начело.

 

Благоевград доби скандална известност с тези кметски маневри. Има 2-ма кметове, единият не си тръгва въпреки множество решения, седнал в кабинета по силата на съдебно определение, другият избран от ОбС. Двувластие и хаос, това е обстановката в момента в Благоевград, която както е видно, ще се поддържа с високо напрежение и жалки опити за оставане във властта, в една уж фалирала община, колкото е възможно по-дълго време.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN