.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
22.05.2020 16:28

Коментари 0 / Видяна 746

Детските заведения в Разлог започват работа на 1 юни

Още по темата: Затвориха детска градина в Разлог заради учителка с коронавирус Минералният плаж в с.Баня отвори врати Нападнаха горски служители в Разлог Кметът Герчев забрани засега дефилето на абитуриентите в Разлог 75-годишна бизнесдама започва строителство на ваканционен мегакомплекс край Разлог В Разлог плетоха на открито В Разлог плетоха на открито Нови 11 работни места по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в Община Разлог“ Музеят в Разлог с нови три проекта Разлог ще почетат паметта на Ботев

 

В община Разлог се планира отварянето на детските заведения на 1.06. (понеделник).


 Градини и ясли ще заработят при строги противоепидемични мерки, които се взимат изцяло с грижа за децата и персоналът, съобщи кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев.

 

"През изминалите два месеца са почистени изцяло занималните и помещенията за храна, дворовете са с окосена трева и почистена растителност и обработени срещу кърлежи, но въпреки това няма да бързаме с отварянето на детските заведения, ще изпълним детайлно всяка стъпка от предписанията на здравните органи", информира още инж. Герчев.

 

Във всеки филиал на детски градини и ясли в община Разлог  ще бъде организирана  дейността за възстановяване на приема.

 

Предвижда се обособяване на специална зона за прием на децата, задължително мерене на температурата  с дистанционни термометри, които община Разлог закупи още в началото на месец март за всички детски заведения.

 

Общината ще закупи и подготви и шлемове и други предпазни средства за персоналът.

 

Ще бъдат осигурени и индивидуални чашки и др. прибори за децата.

 

Персоналът е запознат в детайли с изискванията, проведен е подробен инструктаж.

 

В дните до първи юни повторно ще бъдат обработени и дезинфекцирани всички помещения, както и местата за игра на двора.

 

Приемът в детските ясли ще се извършва по определен ред, като ще се спазва отстояние на най-малко 2 м. между семействата и няма да бъде допускано влизането на придружителите на децата в сградите. 

 

Деца, които са със симптоми на заболявания, дори и най-леки, няма да бъдат приемани.

 

За да се избегне влизане на външни хора в средата, в която са децата – на територията на детските заведения ще има изнесени звънци, за да може да се улесни и комуникацията с персоналът от разстояние и се обособи стройна система за приемане и предаване на децата.

E79 News
Тагове:

Коментари: