.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
22.05.2020 16:15

Коментари 0 / Видяна 724

След питане на ГЕРБ -Сандански стана ясно, че общината е похарчила над 111 000 лв. за ограничаване разпространението на Covid-19

Още по темата: От днес звезди огряват сцената на „Пирин Фолк“ Сандански 2020 Спецакция срещу битовата престъпност в Сандански Тежка авария остави без вода 5000 санданчани МС отпусна 4млн. за ремонт на пътя за Златолист Пожар в санданското село Склаве изпепели стотици декари сухи треви и храсти Ченгета от Сандански в акция “Дрога”! Двама са в ареста Отлив на туристи в Сандански От 1 юли започва приемът на документи за записване на деца в детските градини на Община Сандански Бившият кмет на Сандански Кирил Котев напусна ГЕРБ Последни два дни с 5 % отстъпка при плащане на Местни данъци и такси в Община Сандански

 

След питане на ГЕРБ-Сандански стана ясно, че Община Сандански е похарчила повече от 111 хиляди лв. за ограничаване разпространението на Covid – 19.

 

Данните бяха огласени от кмета Атанас Стоянов по време на редовната сесия на Общинския съвет, след получен въпрос от общинския съветник и ръководител на общинската структура на ГЕРБ Стоян Стоев.

 

Прави впечатление, че повече от 24 хил. лв. са заплатени на специализирана фирма за дезинфекция, въпреки че общински служители извършваха подобни дейности в централната градска част в периода на извънредното положение.

 

„Сумата наистина изглежда голяма, очакваме писмения отговор, за да видим всички пера на разходите.

 

Стартираме и серия от срещи по места, за да чуем каква е оценката на хората – как и дали общината се справи адекватно с кризисната ситуация“, коментира Стоян Стоев.

 

По думите му поводът за отправеното питане е както осветляване на разходите, така и множество постъпили сигнали от граждани за начина, по който се разходва общинският бюджет по време на криза.

 

„Не по-маловажна е и темата с колко ще намалеят постъпленията в общинския бюджет в тази ситуация и как ще се справим оттук нататък“, коментира още Стоян Стоев.

 

Той подчерта, че зададените въпроси целят само и единствено повече информация да достигне до хората и още веднъж припомни, че по време на извънредното положение ГЕРБ – Сандански са запазили мълчание, защото бе важна пълна мобилизация и обединение за преодоляване на кризата.

 

„Конкретен пример е начинът, по който бе отменена синята зона – това не може да стане с еднолична заповед на кмета, без да е поискано становище на Общинския съвет, но това бе важна и навременна мярка.

 

В такава ситуация и при подобни безспорни действия винаги ще имат нашата подкрепа“, коментира още Стоян Стоев.

 

От изнесената от кмета Атанас Стоянов информация стана ясно, че докато България се бореше с коронавируса, Община Сандански е похарчила повече от 32 хил. лв. за поддръжка и озеленяване на паркове и градинки.

E79 News
Тагове:

Коментари: