.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
22.05.2020 13:30

Коментари 5 / Видяна 5646

Безвремието, което убива Благоевград

Още по темата: 5 села в Община Благоевград остават без детски градини до края на август Паметта на 38 български войни, погребани в гробищния парк на Логодаж, бе почетена с Панахида и поднасяне на цветя Българските автобуси ще преминават през специално обособен коридор на ГКПП „Кулата – Промахон” Правят площадка за домашни любимци в Благоевград Адвокат Теодор Тошев сезира прокуратурата за фалшиви новини Въпреки тримата заразени с COVID -19! Община Благоевград е отворена за граждани Андон Тодоров остава председател на ОбС – Благоевград поне до края на месеца Такса "Смет" за заведенията в Благоевград без промяна Панихида за загиналите за свободата на Македония ще бъде отслужена в църквата „Въведение Богородично“ в Благоевград НПО търсят изход от тежкото положение в Благоевград

  

Чували ли сте притчата за цар Соломон, който трябвало да присъди дете на една от две жени, претендиращи за майчинство? Царят извикал един от пазачите си и му наредил с меча си да разсече детето на две и всяка от тях да вземе по половина. Едната жена веднага се съгласила съперницата ѝ да вземе детето, но то да остане живо и здраво. Така цар Соломон разбрал коя е истинската майка, коя е тази, която изпитва истинска обич и грижа към това дете. Защото, уважаеми читатели, истинската любов е жертвоготовна.

 

Соломоновата притча за двете майки е христоматиен пример за това как постъпва човек, когато държи на нещо или обича някого. За съжаление обаче все по-малко са хората, които действат така – с мисъл и грижа за другия. С още по-голямо съжаление трябва да кажем, че все по-малко са и управниците, които действат така. Примери много. А за жителите на Благоевград примерът е фрапиращ – той идва от този, който вече два месеца поставя града в ситуация на безизходица, опитвайки да прикрие едно просто желание за власт с уж позоваване на закона.

 

Днес за N-ти път стана ясно, че кметът на Благоевград Румен Томов ще обжалва поредно съдебно решение, с което се потвърждава предстрочното прекратяване на правомощията му. Дали остана човек, освен Томов и тези, дето му мътят акъла, който да не е разбрал, че тези жалби са безсмислени? Какво жалите и какво очаквате, г-н Томов?! До какво ще доведе това?!

 

Ще Ви отговорим ние, в качеството си на интелигентни хора, милеещи за случващото се с нашия град. Не води до нищо, което да е полезно както за Вас самия, така и за града като цяло. Месеци наред Благоевград потъва. И ако, както твърдите в изказванията си, това се е случвало бавно и полека през последните 8 години, то сега – само за няколко месеца, препускаме с бесен бяг към дъното. И не за друго, а просто защото цари безвластие. Този, който най-много трябва да го боли за това как се развива градът, само удължава агонията му. Имаме кмет, който всячески се опитва да задържи властта у себе си. Безброй пъти вече чуваме, как съдебните институции подменили вота на хората. 18 000, 19 000… Защо не се оттеглихте достойно още преди месеци и не показахте, че наистина 19 000 човека искат точно Вие да бъдете кмет? Или се страхувате, че тези 19 000 видяха достатъчно и едва ли биха гласували за Вас отново?

 

В момента начело на Благоевград стои човек, който със сетни сили, игнорирайки всички правни норми и съдебни решения, жали наляво и надясно отстраняването си. А пред кой жали и какво жали? Пред Административен съд – Благоевград, пред Конституционен съд, пред  Върховен административен съд…. И на какво се надяваме – ВАС да отмени свое предишно решение, може би? Това е нелепо.

 

Твърде дълго продължават тези нелепици. И ако в началото беше интересно, то вече е вредно. Вече е и много много тъжно. Най-вече за един град, който потъва в безвремието, което скоро ще го убие.

 

Помислете за миг, уважаеми читатели. Ако днес цар Соломон трябваше да отсъди кой милее за Благоевград, кой щеше да е този човек? Дали този, който само удължава агонията на града, ползвайки всички лостове, които правото позволява? Едва ли.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

неразбиращ, 31.05.2020 16:26

Има една стара поговорка за града "град го е чукал", която вие, селяните, алчни за власт и сънуващи ония измислен доктор, няма как да разберете, защото точно той превърна града в "очукан", съсипа много имоти на местните хора, не придошли, измислени граждани, само за 8 години. Усеща се, че в коментарите ви прозира злобичка, ама няма как да стане, защото когато на човек корените му не свързани с града, няма как да милее за него. И научете, че Бог се пише с главна буква, че в края се слага точка. Ама герп това не го знаят, откъде? А вас, давате ли си сметка, как ви плюят, природата празно не търпи...

Без значение, 22.05.2020 14:51

Хубав град в ръцете на калпави "управници" Много жалко... ТОМОВ - ходи си!

Станкова, 22.05.2020 14:38

Жалко за Благоевград! Поздравления за автора!

Браво, 22.05.2020 14:02

И слава богу че приключва. Най краткия мандат с най слабия кмет.Но сами си го заслужихме. Изгонвайки предишния не се запитахме какъв е следващия. Затова септември трябва да мислим, иначе губим всички

Реалист, 22.05.2020 13:58

Хубава статия,но нали не се заблуждавате, че Томов ще я разбере. Всъщност не знам дали може и да я прочете. Мисля че му е ясно и на него, че "кметуването "му свърши. Безвъзвратно!

1