.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
22.05.2020 10:28

Коментари 1 / Видяна 35358

Карантината в България пада от 00.00 ч (Обновена)

Още по темата: 32 са контактните лица на заразените с COVID-19 в Самоков Проф. Кантарджиев: Епидемията затихва, но нищо още не е свършило Премиерът: Излязохме от кризата по-бедни, но живи и здрави Нови 41 заразени у нас с COVID-19 Ново огнище на COVID-19 в Самоков Пълна каша в данните за COVID-19 у нас! Защо? Франция ще предложи границите в Шенген да бъдат отворени от 1 юли Скок на болните! 34 са новите случаи на COVID - 19 у нас (Обновена) Проф. Кантарджиев: Връщаме мерките, ако се установи скок на пет показателя Ген. Мутафчийски: Пикът на епидемията беше през април

 

От полунощ отпада забраната за влизане в страната на граждани на държави членки на Европейския съюз и на страни по Шенгенското споразумение.

 

Това гласи нова заповед на здравния министър Кирил Ананиев, публикувана снощи.

 

Запазва се изискването за задължителна 14-дневна карантина за всички лица, които влизат на територията на България, с едно ново изключение - български граждани и граждани на ЕС няма да стоят под карантина, ако са членове на семейството на български гражданин или се намират във фактическо съжителство с такъв и влизат в страната за престой до 7 дни.

 

На карантина, както досега, не подлежат и хората, които пътуват по хуманитарни причини, представители на фирми, изграждащи ключова инфраструктура у нас, водачите на международни автобуси и товарни автомобили, както и медицинските работници, работници, които участват в медицински доставки, погранични работници и официални лица.

 

Хората, които влизат без карантина у нас, ще подписват декларация, че нямат симптоми на COVID-19, не са поставени под карантина и пътуват на собствен риск, както и че ще спазват противоепидемичните мерки в България.

E79 News
Тагове:

Коментари:

vasilev, 24.05.2020 16:41

Koya grupa ot Balgarski grajdani,prestigasti ot strani na E S prebirasti se pri semeistvoto si,podlejat li na 14 dnevna karantina?

1