.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
22.05.2020 10:28

Коментари 1 / Видяна 36000

Карантината в България пада от 00.00 ч (Обновена)

Още по темата: Болните без симптоми са толкова опасни, колкото и другите заразени с коронавируса Коронаврусът уби 52-годишен линейкаджия от Благоевград 195 са новите случаи на коронавирус у нас Тест за Covid-19 за пристигащи в Германия от Благоевград, Варна и Добрич Благоевград трети в страната с 23 новозаболели с коронавирус Тестват влизащите в Германия от три региона у нас Възстановяват се по-строгите мерки против COVID-19 Б. Михайлов: Легла има, медицинският персонал е на предела на силите си Само 13 са новорегистрираните с COVID - 19 в Пиринско К. Герчев: Обстановката с COVID - 19 в Разлог се усложнява

 

От полунощ отпада забраната за влизане в страната на граждани на държави членки на Европейския съюз и на страни по Шенгенското споразумение.

 

Това гласи нова заповед на здравния министър Кирил Ананиев, публикувана снощи.

 

Запазва се изискването за задължителна 14-дневна карантина за всички лица, които влизат на територията на България, с едно ново изключение - български граждани и граждани на ЕС няма да стоят под карантина, ако са членове на семейството на български гражданин или се намират във фактическо съжителство с такъв и влизат в страната за престой до 7 дни.

 

На карантина, както досега, не подлежат и хората, които пътуват по хуманитарни причини, представители на фирми, изграждащи ключова инфраструктура у нас, водачите на международни автобуси и товарни автомобили, както и медицинските работници, работници, които участват в медицински доставки, погранични работници и официални лица.

 

Хората, които влизат без карантина у нас, ще подписват декларация, че нямат симптоми на COVID-19, не са поставени под карантина и пътуват на собствен риск, както и че ще спазват противоепидемичните мерки в България.

E79 News
Тагове:

Коментари:

vasilev, 24.05.2020 16:41

Koya grupa ot Balgarski grajdani,prestigasti ot strani na E S prebirasti se pri semeistvoto si,podlejat li na 14 dnevna karantina?

1