.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
22.05.2020 09:46

Коментари 0 / Видяна 1410

Нов случай на коронавирус в Благоевград

Още по темата: 32 са контактните лица на заразените с COVID-19 в Самоков Проф. Кантарджиев: Епидемията затихва, но нищо още не е свършило Премиерът: Излязохме от кризата по-бедни, но живи и здрави Нови 41 заразени у нас с COVID-19 Ново огнище на COVID-19 в Самоков Пълна каша в данните за COVID-19 у нас! Защо? Франция ще предложи границите в Шенген да бъдат отворени от 1 юли Скок на болните! 34 са новите случаи на COVID - 19 у нас (Обновена) Проф. Кантарджиев: Връщаме мерките, ако се установи скок на пет показателя Ген. Мутафчийски: Пикът на епидемията беше през април

 

Лабораторно потвърдените нови случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 41, 11 от тях са в болница. 8 oт случаите са в София, 17 в област Пазарджик, където има огнище на заразата в завод за авточасти, 11 в Ямбол, 2 в Плевен

 

В Благоевград, Кюстендил и Смолян има по един нов случай. Направени са 1 450 изследвания, съобщи проф. Тодор Кантарджиев. Общият брой на инфектираните у нас е 2 372.

 

Регистриран е един заразен сред медицинския персонал. „Това е медицинска сестра в Кнежа”, посочи директорът на Центъра по заразни и паразитни болести.

 

Петима са починалите с коронавирус за деня. 78-годишен мъж в “Пирогов”, който бил с диабет, мъж и жена са починали в болницата в Пазарджик, 51-годишна жена с онкологично заболяване е починала в Стара Загора.

 

88-годишен мъж с инсулт е починал също в Ямбол.

 

За хода и изхода на инфекцията е решаващо с колко вируса си се заразил, както и в колко рецептора се е “закачил” вируса. Затова децата боледуват по-леко или изобщо без симптоми, съобщиха от Националния оперативен щаб.

 

Проф. Тодор Кантарджиев подчерта, че постоянното увеличане на броя на изследванията не води до увеличаване на броя на новооткритите случаи. 

 

По думите му най-голям риск за медицинските лица крие събличането на предпазните костюми. 

 

Най-засегнатата област е Софийска и София-град.

E79 News
Тагове:

Коментари: