.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
21.05.2020 12:36

Коментари 0 / Видяна 488

Близо 6% от тестваните в Банско с антитела

Още по темата: Хотелите в Банско отлагат отварянето заради рекорден спад в резервациите Банско опрощава 50% наем на търговци до края на годината Община Банско с богата лятна програма за децата Близо 6% от тестваните в Банско с антитела Банско иска поне 2 млн. лв помощ от държавата От днес пръскат срещу бълхи и кърлежи в Банско Хотелиерите в Банско готови да отворят още през юни Фестивалната лятна програма на Банско е под въпрос Банско остана без туристи за Великден Промени в режима на паркиране в Банско

 

Масовите бързи тестове в Банско дадоха своите официални резултати и те сочат, че само 5,57% от местните са изградили антитела срещу COVID-19, което ясно показва, че са прекарали вируса под една или друга форма.

 

Общината започва да търси варианти, с които да излезе от кризата и да покрие щетите, нанесени в този дълъг период, в който местните се бореха със заразата.

 

От там очакват поне 2 млн. лв. държавна помощ, докато в бизнеса все още не са изчислили от каква подкрепа ще имат нужда.

 

Местната управа вече предприе някои мерки, за да подпомогне туристическия бранш, като намаляване с 50% цената за наем на тротоарно право до края на 2020 г. и 5% отстъпка за такса смет.

 

Обмисля се и бюджетът за културни мероприятия да бъде пренасочен към ремонт на улици и площадки, тъй като така или иначе масовите събирания на хора няма да бъдат разрешени в близките месеци.

E79 News
Тагове:

Коментари: