.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
20.05.2020 20:12

Коментари 0 / Видяна 808

Една трета от смъртните случаи от Covid-19 са свързани с болни от диабет

Още по темата: 32 са контактните лица на заразените с COVID-19 в Самоков Проф. Кантарджиев: Епидемията затихва, но нищо още не е свършило Премиерът: Излязохме от кризата по-бедни, но живи и здрави Нови 41 заразени у нас с COVID-19 Ново огнище на COVID-19 в Самоков Пълна каша в данните за COVID-19 у нас! Защо? Франция ще предложи границите в Шенген да бъдат отворени от 1 юли Скок на болните! 34 са новите случаи на COVID - 19 у нас (Обновена) Проф. Кантарджиев: Връщаме мерките, ако се установи скок на пет показателя Ген. Мутафчийски: Пикът на епидемията беше през април

Ново изследване установи, че една трета от смъртните случаи от Ковид-19 във Великобритания са свързани с пациенти, болни от диабет, пише в."Телеграф".

Авторите на проучването са стигнали до извода, че съпровождащото затлъстяване вследствие на това ендокринно заболяване, се явява главната причина за смъртността от Ковид-19 в Обединеното кралство.

Медиците анализирали 23 804 случая с летален изход на пациенти с Ковид-19 в английски болници за периода 1 март - 11 май. Било установено, че 7 466 от починалите пациенти страдали от диабет тип 2, а 365 от диабет тип 1.

"Нашето изследване доказа високата степен на опасност от коронавируса за хората, страдащи от диабет.

 

Повишеното съдържание на кръвна захар и затлъстяването още повече усилват заплахата за живота на заразените при захарен диабет и от двата типа", заяви директорът на Националния клиничен център за лечение на диабета и затлъстяването Джонатан Валабджи.

Във Великобритания броят на заразените с новия коронавирус достигна 249 хиляди, а смъртните случаи са над 35 хиляди.

E79 News
Тагове:

Коментари: