.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
20.05.2020 20:09

Коментари 0 / Видяна 614

България се готви да паднат ограниченията за пътуване към Гърция

Още по темата: АПИ, МВР и „Митниците“ ни дебнат за тол такси и винетки Движението в участъка Благоевград - Кочериново се осъществява с повишено внимание Без колони от камиони на ГКПП "Кулата" днес Нова акция на пътя: Слагайте колани и каски През следващата седмица започва укрепването на срутищата по пътя за Рилския манастир Декларации запушиха границата с Гърция, километрична опашка на Кулата „Мерцедес“ летя с 241 км/час по АМ „Тракия“ Бойко Борисов инспектира как върви изграждането на обхода на Поморие Ремонт на АМ „Струма“ край Благоевград Само за три дни са глобени над 17 хиляди шофьори, превишили скоростта на пътя

 

България се готви да свали ограниченията за пътуване към Гърция.

 

На граничен пункт "Кулата", въпреки липсата на автомобилен трафик, ситуацията не е никак спокойна, разказва NOVA.

 

Там са се образували дълги опашки от тежкотоварни камиони от дветe страни на границата.

 

От българска страна тя е 4 километра, а от гръцка - 9. Това води до недоволство сред шофьорите, които търпят загуби заради забавянето по границата. То е причинено освен от традиционните проверки, а и заради проверки за коронавирус.

 

Дългите опашки на "Кулата" продължават да са ежедневни.

 

„Оттук се чака около 2-3 часа, а пък иначе от Гърция отиват и до 6-7 часа. Еми на границата минаваме си кантар, документи, НАП.

 

За коронавируса попълваме декларация, всяка вечер едно и също, всяка вечер имена, адреса, не може ли да направят някаква система, примерно да се запише и това е, нещо да се улесни“, коментираха шофьори.

 

Те предлагат празните камиони да не минават през кантарите, защото теглото им се знае. Това според превозвачите би стопило опашките.

 

Превозвачите очакват и отпадането на карантината. Това щяло значително да улесни работата им. Според превозвачите пазарът в момента е свит с 65 процента, а дългите престои по границите са пагубни.

 

Автомобилният трафик ще се присъедини към тежкотоварния вероятно на 15 юни, защото оттогава ще бъде позволено преминаването през граничните пунктове за туристически цели.

 

От пресцентъра на Министерство на туризма обясни, че на този етап се водят преговори това да се случи по-рано, като всички преминаващи ще трябва да попълват декларации, с които да изразят съгласието си. След 1 юни хората ще могат да пътуват по работа и по семейни причини.

E79 News
Тагове:

Коментари: