.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
20.05.2020 20:06

Коментари 0 / Видяна 390

Пожарникар от Разлог – сред последните 49 от МВР, заразени с COVID-19

Още по темата: 32 са контактните лица на заразените с COVID-19 в Самоков Проф. Кантарджиев: Епидемията затихва, но нищо още не е свършило Премиерът: Излязохме от кризата по-бедни, но живи и здрави Нови 41 заразени у нас с COVID-19 Ново огнище на COVID-19 в Самоков Пълна каша в данните за COVID-19 у нас! Защо? Франция ще предложи границите в Шенген да бъдат отворени от 1 юли Скок на болните! 34 са новите случаи на COVID - 19 у нас (Обновена) Проф. Кантарджиев: Връщаме мерките, ако се установи скок на пет показателя Ген. Мутафчийски: Пикът на епидемията беше през април

 

Последният заразен от редиците на МВР е пожарникар от Разлог, съобщиха министърът и главният секретар на ведомството след заседанието на ресорната парламентарна комисия.

 

Общо 49 са досега заразените служители на вътрешното министерство, като 31-32 вече са излекувани. Няма нито един в тежко състояние.

 

Първите заразени бяха служители на аерогарата в София, които работят в Охранителна полиция. Слава богу засега се разминаваме с малък брой служители, коментира министър Младен Маринов.

 

Той допълни, че МВР-болница е оборудвана и напълно готова да приема служители на МВР с коронавирус, предава Дарик.

 

“Има отделено крило на болничното заведение, което е оборудвано”, каза Маринов.

 

Той днес е разговарял със здравния министър болницата да бъде добавена в списъка на лечебните заведения, които се борят със заразата, но е настоял да бъде предимно за лечението на служители на МВР и техните семейства, за да се гарантира националната сигурност.

 

“Това е гръбнакът на националната сигурност, това са 50 хил. души, слава богу, съставът успя да се предпази”, коментира вътрешният министър.

 

Той напомни още, че временно законът беше променен и МВР получи правото да получава дарения не само от държавни институции, но единствено за борба с пандемията.

E79 News
Тагове:

Коментари: