.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
20.05.2020 19:47

Коментари 2 / Видяна 1014

Благоевградчани скандираха“Търпението свърши, стига вече“ под прозорците на кмета Румен Томов

 

Неколцина благоевградчани взеха участие в протеста под надслов „Търпението свърши!“

 

Под звуците на песента „Боят настана“ шепата граждани развяха гордо знамена скандирайки „ОСТАВКА“ , „СТИГА ВЕЧЕ“ и „НЯМА ДА ТЪРПИМ“!

 

Организаторът на протеста Николай Иванов, заяви пред медията ни, че хората не могат, не искат и няма вече да търпят създалата се ситуация.

 

"Днес сме малко. Утре ще бъдем повече, а в други ден ще сме още повече", каза Николай Иванов, един от организаторите. Той допълни, че е крайно належащо да се намали ДДС-то, но не на заведенията, а на храните и лекарствата, защото хората изнемогват.

 

Протестиращите настояват за промяна на Конституцията - отмяна на членовете, в които Президент и Депутат не носят отговорност за решенията си; право на отзоваване на депутати; гражданска квота във всички държавни регулаторни органи;

 

мажоритарни избори. Също така искат незабавна реформа на правосъдната система, справедлив и достъпен съдебен процес за всеки гражданин, независим съд, както и ефективна, отговорна и отчетна прокуратура.

 

Друго от исканията им е за незабавни реформи в здравеопазването, в социалната система, стимулиране на семейния, малкия и средния бизнес, незабавно преразглеждане на всички концесионни и приватизационни договори, предприемане на незабавни мерки за воводната криза която застрашава цялата страна, разследване внос и изгаряне на боклук от ЕС, контрол над кредитните институции, прекратяване на ратификацията на СЕТА и други.

 

Организаторите бяха категорични, че протести няма да спрат, дори вече са насрочени следващите два, които ще се проведат в четвъртък и петък, отново от 18.30 часа пред сградата на Общината.

 

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

отговарям, 20.05.2020 20:29

Как да си тръгне като не е мъж, в гащите има всичко друго, но не и т...ки!

питам, 20.05.2020 20:26

Кога ще ви дойде акъла да поискате и оставката на Томов? Тоя явно няма доблест да си тръгне мъжкарската!!!

1