.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
20.05.2020 14:33

Коментари 0 / Видяна 506

Банско иска поне 2 млн. лв помощ от държавата

Още по темата: Хотелите в Банско отлагат отварянето заради рекорден спад в резервациите Банско опрощава 50% наем на търговци до края на годината Община Банско с богата лятна програма за децата Близо 6% от тестваните в Банско с антитела Банско иска поне 2 млн. лв помощ от държавата От днес пръскат срещу бълхи и кърлежи в Банско Хотелиерите в Банско готови да отворят още през юни Фестивалната лятна програма на Банско е под въпрос Банско остана без туристи за Великден Промени в режима на паркиране в Банско

 

"Общината е в тежко финансово състояние, правим анализ на загубите и ще ги предоставим на правителството в очакване на помощ. Надяваме се на поне 2 млн. лв. на първо време", каза кметът на Банско Иван Кадев.

 

От началото на годината до 30 април собствените приходи са намалели с 13%. Най-тежко е с туристическия данък, постъплението от който са намалели 23%. 

 

"Банско спази наложената му тежка 14-дневна карантина и сега градът е чист и здрав. Необходими са обаче средства за поддържане на зелените площи, чистотата и други неотложни дейности", допълни кметът. 

 

Няма да се спират ремонтите на тротоари и улици, изграждането на спортни площадки и околовръстния път. Местната управа обаче много разчита на помощ от Министерски съвет за отпускане на целеви средства.

 

Безработицата към 30 април е скочила на 18%. Голяма част от хотелиерите са с нагласа да не отварят  врати през лятото. 

 

Част от културните събития ще бъдат категорично отменени, други могат да се проведат. 

 

Емблематичния "Джаз фестивал" вероятно ще се състои, но с променена концепция - акцент ще са българските изпълнители. 

"Икономически градът се задъхва.

 

Задачата ни е да не позволим нарушаване на устойчивото развитие, но Общината има ограничен финансов ресурс", допълни Кадев. 

E79 News
Тагове:

Коментари: