.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
19.05.2020 17:25

Коментари 0 / Видяна 500

Големите търговски центрове в Благоевград отвориха врати при строги мерки за сигурност

 

Големите търговски центрове в Благоевград отвориха врати, след като два месеца бяха затворени, заради извънредното положение у нас, породено от разпространението на коронавируса.

 

Търговските обекти посрещат първите си клиенти със сериозни намаления и отчитат добър оборот. „Още в първия ден имахме много клиенти, справяме се добре след създалата се ситуация в страната.

 

Стараем се да дезинфекцираме залата, местата, на които сядат клиентите, обувалките, обувките“, каза един от продават-консултантите в голям обувен магазин.

 

Във вторник сутрин клиенти не липсваха, показа проверка на Радио Благоевград. Нямаше струпвания пред мола в центъра на града, не се налагаше и хора да изчакват извън търговския център. Всеки един стриктно спазваше мерките за безопасност.

 

Съгласно заповедта на здравния министър Кирил Ананиев в големите търговски центрове се спазват строги мерки на хигиена и спазване на дистанция между хората. Има определени врати за вход и изход.

 

„Стриктни сме в спазването на заповедта на министъра. Вчера идваха на проверка от РЗИ и полицията. Стараем се да бъдем коректни към всички посетители. Клиенти има, но все още не е толкова масово, сигурно някои не знаят, че сме отворили.

 

Всички магазини вече работят. На входа има дезинфектант, задължително всеки трябва да бъде с маска, а на ескалаторите също следим за дистанция между хората“, каза за Радио Благоевград един от охранителите на мола.

 

От управата на някои магазини препоръчват плащане с карта.

 

Автор: БНР, E79 News; Снимки: БНР
Тагове:

Коментари: