.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
19.05.2020 10:26

Коментари 0 / Видяна 728

Изправят на подсъдимата скамейка в РС – Разлог софиянец, преследвал системно певицата Емануела

Още по темата: Апелативният спецсъд върна в ареста двамата полицаи от Калотина, обвинени за искане на подкупи Шеф на фирма и бивш зам.-кмет на Банско отиват на съд за документална измама Отложиха делото за смъртта на Ангел Димитров-Чората ВКС разглежда делото по случая „Чората“ Полфрийман иска възобновяване на делото, не бил убил умишлено Андрей Монов 27-годишен мъж остава в ареста за изнасилване на възрастна жена в община Струмяни 18 години затвор за умишлено убийство на мъж в Белица Пуснаха шеф в Комисията по хазарта срещу 15 000 лв. 10 години затвор за жестоко убийство в Кюстендилско Осъдиха мъж, принуждавал 23-г. жена да проституира в хотел в Банско

 

48-годишен софиянец ще бъде изправен на подсъдимата скамейка в Районен съд – Разлог заради системно следене на попфолк певицата Емануела.

 

Делото ще се разглежда в Районен съд – Разлог, тъй като обвиняемият е задържан в Банско, след като си позволил да отправи към Емануела заплахи за живота й след няколкомесечно системно следене.

 

Срещу Алекс В. Районна прокуратура – Разлог е повдигнала обвинение за извършено престъпление по чл. 144а, ал. 1 от НК – за това, че в продължение на няколко месеца системно следил певицата, като с действията си възбудил основателен страх у нея за живота и здравето й. Делото е насрочено за края на този месец.

 

До повдигане на обвинение срещу мъжа се стигнало, след като при участие на певицата в Банско през декември миналата година той я причакал до личния й автомобил и я заплашил с убийство, ако не говори с него.

 

Личната й охрана и тази в заведението успели да си свършат работата и да изведат на безопасно място фолкдивата, като не позволили преследвачът й да й навреди.

 

Поведението му обаче възбудило за пореден път страх у нея за живота й. Преследването започнало месеци преди това. Обвиняемият редовно ходел на  местата, където фолкдивата имала участия.

 

През април миналата година той започнал да я преследва, явно при пътуванията й, да я причаква след участия и да прави опити да комуникира с нея. Поведението му започнало да става заплашително.

 

Това продължило до месец декември. През този период обвиняемият системно следил певицата на нейни участия в Благоевград, Слънчев бряг, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, дори и зад граница – при нейно участие в Лондон.

 

За преследването на обвиняемия са подавани неколкократно сигнали от певицата.

 

През месец юли по Закона за МВР обвиняемият е предупреден писмено с протокол да прекрати преследването срещу Емануела, но той продължил.

 

Делото е насрочено за 27 май.

 

Мъжът е с чисто съдебно минало и предложението на прокуратурата е обвиняемият да бъде освободен от наказателна отговорност и да му бъде наложено административно наказание, което според законовите разпоредби е от 1000 до 5000 лева.

E79 News
Тагове:

Коментари: