.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
18.05.2020 11:56

Коментари 0 / Видяна 1094

Вдигат билетите за минералния плаж в с.Баня

Още по темата: Въпреки твърденията на властите: Улици в Разлог под вода, хората са в паника Асен Юруков хвана богоявленския кръст в Разлог Грейна елхата в Разлог Без кукери тази година на Страчевата в Разлог Кукерският карнавал „Старчевата“ в Разлог се отменя С вой на сирени на линейките изпратиха покойния лекар Спас Радев Кметът на Разлог обяви 23-ти ноември за Ден на траур в памет на д-р Спас Радев Нови противоепидемични мерки в община Разлог Недостиг на лекарства в аптеките в Разлог Затвориха детската градина в село Баня

 

Увеличаване на входната такса за минералния плаж в село Баня и таксите за някои видове услуги предвижда община Разлог.

 

Предложението на администрацията е цената на билет за вход за минералния плаж да стане 4 лева за възрастни и два лева за ученици и студенти, а досега те бяха съответно 3,00 лв. и 1,00 лв.

 

Не се предлага промяна цената на шезлонга, който си остава 2 лева, и за най-малките децата до 7 години, които ще продължат да ползват услугата безплатно.

 

Целта на увеличението е осигуряване на средства за поддържане на плажа и създаване на по-добра организация за ползването му, както и повишаване качеството на предлаганите услуги.

 

Мотивите на местната администрация са загубите от работата на плажа, отчетени през предходните две години, като за 2019 година те са в размер на 7 хил. лева. Като мотив е посочен и засиленият интерес към село Баня като туристическа дестинация и завишените изисквания на посетителите към услугите, предлагани от общинския минерален плаж.

 

 

Проектът за изменение и допълнение на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на община Разлог, където се регламентират всички такси и цени на услуги, вече е публикувана на страницата на общината и предстои предложените промени да бъдат гласувани от Общинския съвет.

 

В проекта за наредба се предвижда увеличение и на таксите за издаване на някои удостоверения.

 

Предложението е от 1.50 лева на 2 лева да се увеличи таксата за издаване на удостоверения за постоянен адрес и за променен постоянен адрес, както и на заявленията за постоянен адрес.

 

Другата промяна касае издаването на адресна карта за настоящ адрес, удостоверение за настоящ адрес и удостоверение за променен настоящ адрес.

 

Таксите за трите вида услуги се вдигат от 1 лев на 2 лева. Мотивите за увеличението са повишените цени на индигираните бланки.

 

Проектът на наредбата включва и допълване на списъка с „Местни такси“, които се определят по решение на общинския съвет. В него са констатирани пропуски по отношение на някои такси за технически услуги за издаване на разрешение за строеж и за издаване на удостоверение за въвеждане в експлоатация на спортни терени, които досега не са били включени в списъка.

 

 

С промените се предвижда такса в размер на 200 лева за издаване на разрешение за строеж за спортни терени до 1000 кв.м. За същата услуга, но за терени над 1000 кв.м, предложената такса е в размер на 0.30 лева на кв.м.

 

Същите такси се предвиждат и за издаване на удостоверение за въвеждане в експлоатация за строежи на спортни терени четвърта и пета категория с горепосочените параметри.


Проектът на наредбата включва и въвеждане на такса в размер на 20 лева за издаване на „Многоезично стандартно удостоверение“.

 

Въвеждането му е заради задължението към общините да издават незадължителни многоезични стандартни удостоверения на официалните езици на издаващата страна от ЕС и приемащата страна в ЕС.

 

Задължението е съгласно Регламент (ЕС) 2016/1191 на Европейския парламент и на Съвета от 6.07.2016 г. за насърчаване на свободното движение на гражданите.

 

Предназначението на удостоверението е да улесни превода на официалния документ, към който е приложено, като цели намаляване на бюрократичните формалности и разходите за гражданите, когато те трябва да представят официален документ, издаден от една държава от ЕС, в друга държава от ЕС.

 

Предстои предложените промени да се гласуват от Общинския съвет.

 

Предвиденото за този месец заседание на ОбС – Разлог е насрочено за 28 май. Заради заплахата от коронавирус и въведените противоепидемични мерки е предвидено то да бъде закрито.

E79 News
Тагове:

Коментари: