.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
18.05.2020 10:46

Коментари 0 / Видяна 436

Гърция връща учениците в час

Още по темата: Гърция ще покрива разходите за лечение на туристи с COVID-19 Гръцкото правителство публикува правилата за плажовете Опашка от чакащи на границата с Гърция Гърция отваря границите за туристи от България oт 15 юни 5 по Рихтер край бреговете на Гърция Гърция отваря въздушната си граница с България Гърция отваря кафенета и ресторанти! Бум на резервациите за къмпинги на Халкидики от българи! Гърция отваря въздушната си граница с България от 27 май На море в Гърция това лято, ето как ще ни обслужват

 

От днес в Гърция започва третата фаза от облекчаването на рестриктивните мерки срещу разпространението на коронавируса.

 

В училище се връщат учениците от средните класове, отварят се археологически обекти, включително Акрополът, зоологическите градини и търговските центрове.

 

На работа се връщат 6 669 работници и възобновяват дейността си 1 703 фирми, съобщи МИА.

 

При този етап също ще има действащи правила и препоръки – в една класна стая се допускат най-много 15 ученици, като всеки от тях трябва да седи на самостоятелен чин. Онези, които са принудени да останат по домовете си, ще следят онлайн учебния процес.

 

Тази мярка предизвика недоволството на опозицията и част от преподавателите.

 

Разглежда се възможността от 1 юни да отворят училищата и детските градини за деца от 4 до 6-годишна възраст, в зависимост от епидемиологичната обстановка в страната, предаде БНТ.

 

Вчера премиерът Кириакос Мицотакис сподели в социалните мрежи видео, в което се обяснява на учениците, какви изисквания трябва да спазват, докато са на училище.

 

При извънредни мерки ще работят търговските центрове и моловете в Гърция, които отварят врати седмица по-рано от предвиденото.

 

И продавачи, и клиенти са задължени да носят маска в магазините в моловете, а в останалата част носенето им е препоръчително.

 

Остава изискването за спазване на необходимата дистанция от метър и половина между посетителите на над 200-те археологически обекта, които от днес също ще бъдат отворени за посетители.

 

От днес е разрешено и пътуването извън населеното място на постоянното местожителство, но само в континенталната част на Гърция, както и на остров Крит.

 

Задължително е носенето на маска във всички превозни средства, а в междуградските, туристическите и частните автобуси може да пътуват до 50% от капацитета на пасажерите.

 

С половината от капацитета си и допълнителни превантивни мерки ще плават и корабите.

 

На пътниците ще бъде мерена температурата и ще попълват специален въпросник за здравословното си състояние преди качването на кораба.

E79 News
Тагове:

Коментари: