.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
18.05.2020 10:04

Коментари 0 / Видяна 670

Край на грипните ваканции! Идва електронно учене

Още по темата: На първо четене: Задължителна детска градина за 4-годишните От МОН обмислят вариант за частично присъствие в клас Променят се някои такси за кандидатстване и обучение в държавните висши училища Утре започва кандидатстването за първо класиране в приема за 8 клас Само 8 пълни шестици по БЕЛ на изпита след 7 клас Министър Вълчев: Електронното обучение беше начинът да спасим учебната година МОН ще представи утре обобщените резултати от външното оценяване в 7 клас Проверяваме изпитните работи от НВО за 7 клас на 29 и 30 юни, и на 1 юли Вълчев се надява новата учебна година да започне присъствено На миниматурите: Оценките по математика нагоре, по български – надолу

 

„Няма съмнение, че учениците ще се върнат в класните стаи, но и няма съмнение, че ще продължи обучението в електронна среда.

 

Всяка една грипна ваканция оттук нататък ще бъде работа в електронна среда”. Това каза образователният министър Красимир Вълчев пред БНТ.

 

Образователните системи през следващите години ще продължат това, което започна да се случва – да търсят ефективния микс между електронно и присъствено обучение. В момента голяма част от студентите и преди пандемията работиха с електронни платформи, коментира Вълчев.

 

„Пандемичната ситуация продължава, трябва да спазваме мерките за дистанция, да бъдем максимално предпазливи, тъй като здравето е най-важно. Затова и в системата на училищното и висшето образование избрахме учениците и студентите да се върнат присъствено за най-важните и неотложните дейности, които не могат да се проведат пълноценно в електронна среда“, каза министърът.

 

Училищата се почистват и са много по-безопасни, отколкото посещението на един магазин, така че не виждам опасност за провеждането на изпитите. Учениците ще трябва да идват с маски, но на изпитите вероятно ще ги свалят, каза министърът.

„Ще бъде ограничен максимално контактът между квестори, деца, родители и учители.

 

За целта ще са нужни по-големи помещения и физкултурни салони и столови ще бъдат ползвани за тази цел. Относно училищата-гнезда, в които се подават документи за кандидатстване след седми клас, министърът увери, че при записването всички документи ще се подават или електронно, или по предварителен график“,уточни още Вълчев.

 

Абитуриентите ще имат възможност да се снимат в училищните дворове при спазване на всички заповеди на министъра на здравеопазването. Могат да се снимат и при взимането на дипломите, посъветва министърът.

 

 Висшите училища взеха решение за повече специалности да приемат с оценките от държавните зрелостни изпити. Те са добра атестация, дават отклик между добрите, отличните и не толкова добрите ученици и могат да служат за оценка за прием, обясни Вълчев.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN