.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
17.05.2020 11:42

Коментари 0 / Видяна 492

Хотелите в Сандански отварят с ограничен персонал, чакат първите гости за 24 май

Още по темата: Анулираха изпита на зрелостник от Сандански на матурата по БЕЛ! Детска кухня „Обич“ в Сандански зарадва родителите на 60 деца от общината с прясна и вкусна храна Сандански отбеляза тържествено 24 май „Синя зона“ в Сандански ще бъде безплатна на 25 май След питане на ГЕРБ -Сандански стана ясно, че общината е похарчила над 111 000 лв. за ограничаване разпространението на Covid-19 Утре ще стане ясно кога ще отворят детските градини в Община Сандански От 1 юли започва приемът на документи за записване на деца в детските градини в Община Сандански След сигнали на граждани ГЕРБ – Сандански пита какви разходи е направила Общината по време на извънредното положение Хотелите в Сандански отварят с ограничен персонал, чакат първите гости за 24 май Парк „Свети Врач“ в Сандански с възстановен автентичен кът за отдих

 

С ограничен персонал и на ръба на фалит хотелите в Сандански започнаха да отварят врати.

 

Тече трескава подготовка за покриване на критериите за безопасност. Очакват се и първите туристи следващия уикенд.

 

"Стремим се да вървим в посоката да отворим следващия уикенд, когато има 3 празнични дни", заяви секретарят на Сдружението на хотелиерите и туроператорите в Сандански Георги Митрев пред Bulgaria ON AIR.

 

Дотогава всички предписания от Министерството на здравеопазването, описани в 19 страници, трябва да бъдат изпълнени. Резервациите вече започват.

 

"Много почистване, много дезинфекция, поставяне на предпазни прегради навсякъде, за да няма допир с гостите. Изискванията наистина са много", допълни Митрев.

 

Хотелите трябва да подсигурят на гостите си кетъринг по стаите, за да няма струпване в ресторантите.

 

Засега загубите за огромни, а персоналът съкратен поне на половина. От общината се надяват туризмът да се съвземе.

 

"Една част от тях все още търсят икономическата логика на отварянето на един обект, защото наистина разходите са огромни.

 

Рано е да правим изводи относно икономическото състояние и това дали туризмът може да се върне към старото статукво. Определено няма как да стане, това не е еднократен акт, това е дълъг процес", смята кметът на Сандански Атанас Стоянов.

 

Община Сандански обмисля допълнителни мерки за стимулиране на туристическия бизнес. Засега намалени са наемът на тротоарните и общински площи, както и туристическата такса.

E79 News
Тагове:

Коментари: