.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
17.05.2020 11:42

Коментари 0 / Видяна 774

Хотелите в Сандански отварят с ограничен персонал, чакат първите гости за 24 май

Още по темата: Шефът на болницата в Сандански: Не съжалявам за ваксинираните общински съветници Отлагат ритуала по хвърляне на кръста в Сандански Полиция щурмува хотел в Сандански заради скандално коронапарти Без “Синя зона” в Сандански през декември Говори семейството на Кристина, обвинена за убийството на децата си (Видео) Агенцията за закрила на детето: Няма сигнали от родителите на убитите деца в Сандански Майката-детеубийца от Сандански е спокойна в ареста! Спи, храни се добре, не плаче, не говори за децата ! Майката от Сандански, обвинена за убийството на децата си, признала: Георги ме заплаши, че ще ме принуди да се самоубия Жестоко убийство разтърси Сандански! Откриха заклани две деца В Сандански: Всички заведения с намалено работно време и без наргилета

 

С ограничен персонал и на ръба на фалит хотелите в Сандански започнаха да отварят врати.

 

Тече трескава подготовка за покриване на критериите за безопасност. Очакват се и първите туристи следващия уикенд.

 

"Стремим се да вървим в посоката да отворим следващия уикенд, когато има 3 празнични дни", заяви секретарят на Сдружението на хотелиерите и туроператорите в Сандански Георги Митрев пред Bulgaria ON AIR.

 

Дотогава всички предписания от Министерството на здравеопазването, описани в 19 страници, трябва да бъдат изпълнени. Резервациите вече започват.

 

"Много почистване, много дезинфекция, поставяне на предпазни прегради навсякъде, за да няма допир с гостите. Изискванията наистина са много", допълни Митрев.

 

Хотелите трябва да подсигурят на гостите си кетъринг по стаите, за да няма струпване в ресторантите.

 

Засега загубите за огромни, а персоналът съкратен поне на половина. От общината се надяват туризмът да се съвземе.

 

"Една част от тях все още търсят икономическата логика на отварянето на един обект, защото наистина разходите са огромни.

 

Рано е да правим изводи относно икономическото състояние и това дали туризмът може да се върне към старото статукво. Определено няма как да стане, това не е еднократен акт, това е дълъг процес", смята кметът на Сандански Атанас Стоянов.

 

Община Сандански обмисля допълнителни мерки за стимулиране на туристическия бизнес. Засега намалени са наемът на тротоарните и общински площи, както и туристическата такса.

E79 News
Тагове:

Коментари: