.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
11.05.2020 09:50

Коментари 0 / Видяна 796

Бъдещите първокласници няма да минават през тестове

Още по темата: На първо четене: Задължителна детска градина за 4-годишните От МОН обмислят вариант за частично присъствие в клас Променят се някои такси за кандидатстване и обучение в държавните висши училища Утре започва кандидатстването за първо класиране в приема за 8 клас Само 8 пълни шестици по БЕЛ на изпита след 7 клас Министър Вълчев: Електронното обучение беше начинът да спасим учебната година МОН ще представи утре обобщените резултати от външното оценяване в 7 клас Проверяваме изпитните работи от НВО за 7 клас на 29 и 30 юни, и на 1 юли Вълчев се надява новата учебна година да започне присъствено На миниматурите: Оценките по математика нагоре, по български – надолу

 

Бъдещите първокласници няма да минават през тестове тази година. Проучването трябва да покаже доколко децата са готови да влязат в училище. Заради пандемията от COVID-19 обаче детските градини са затворени и проверките няма как да бъдат направени.

 

Около 60 000 първокласници трябва да влязат в класните стаи през следващата учебна година, а заради извънредното положение директорите улесниха родителите като направиха приема изцяло онлайн.

 

А необходимата информация за адрес и семейно положение се получава в училищата по служебен път – без да е нужно родителите да се редят на опашки за документите. Остава обаче въпросът – след дългия престой вкъщи доколко подготвени ще са децата за резкия преход от градината към училищната среда.

 

Самите училища също няма да успеят да проведат своите тестове, благодарение на които досега са разпределяха децата по класове – на база на потребностите им.

 

„Правихме го, за да създадем равномерни паралелки. А сега ще бъдат на случаен принцип”, обясни Асен Александров, директор на 51 СУ „Елисавета Багряна”.

 

Учителите обаче са достатъчно подготвени, успокоиха директорите.

 

„Ще направят такъв един преходен период от игрите в детската градина и вкъщи към училището и общо взето до Нова година вече ще са си ученици”, смята Александров.

 

И все пак бъдещите учители на първокласници очакват, че този випуск вероятно ще е малко по-различен от предишните.

 

„Тъй като дълго време децата не бяха в детската градина и може би са загубили някои навици от социалното общуване. Моят съвет към родителите е да се опитат да създадат положителна нагласа у децата относно това, че ще бъдат ученици”, заяви учителката Росица Митева.

 

Но дори децата да започнат първи клас с различни знания, преподавателите уверяват, че много бързо всички ще изравнят нивото си. Кампанията за прием в първи клас ще продължи до 21 май, включително. А точно на празника на детето – 1 юни – ще бъдат обявени и приетите ученици на първо класиране.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN