.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
09.05.2020 10:06

Коментари 0 / Видяна 1402

Учебната година в Югозападния университет „Неофит Рилски“ ще завърши успешно по график

Още по темата: Преподавател от ЮЗУ „Неофит Рилски“ издаде „Океанска приказка“ ЮЗУ „Неофит Рилски“ с награда от конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците“ ЮЗУ „Неофит Рилски“ е домакин на онлайн международна конференция ЮЗУ възпитаник спечели 75 000 лв. от победата на Байдън Студенти и преподаватели от ЮЗУ отбелязаха празника „Средата на есента“ Важно за студентите в ЮЗУ “Н. Рилски” Научна сесия „Култура, медии и културен туризъм по време на COVID-19” ще се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“ Студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ представят „Между кан-кан и сиртаки“ Факултетът по педагогика към ЮЗУ проведе онлайн конференция „Гносеологически основи на образованието“ ЮЗУ oткрива нова модерна спортна зала със 750 места

 

Вчера в Югозападния университет „Неофит Рилски“ се проведе разширен ректорски съвет, на който присъстваха ректорът на университета проф. д-р Борислав Юруков, заместник-ректорите проф. д.изк. Йордан Гошев, доц. д-р Ицка Дерижан и доц. д-р Иванка Станкова, както и деканите на деветте факултета.

 

Основните въпроси, които бяха обсъдени на днешното заседание са свързани с приключване  на учебната година в Югозападния университет „Неофит Рилски“, провеждането на семестриалните и държавните изпити, както и докторантското обучение, в условията на извънредно положение. На срещата бе отбелязана и високата активност на студентите в обучението от дистанция.

 

Всички присъстващи се обединиха около решението учебната година в Югозападния университет да завърши от дистанция, по вече утвърдения график. Това ще е възможно за по-голямата част от специалностите.

 

За някои специалности като „Спорт“, „Кинезитерапия“, „Акушерка“, „Медицинска сестра“ и др., които обективно изпитват затруднения в практическото обучение, ще се обсъждат и ще се търсят начини от страна на факултетите и в максимална полза за студентите, годината да завърши успешно.

 

Не се предвижда отлагане на предстоящите семестриални и държавни изпити, което ще позволи на студентите да се дипломират.

Предстои днешните становища да бъдат утвърдени на предстоящите факултетни и академичен съвет.

 

 

E79 News
Тагове:

Коментари: