.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
07.05.2020 12:28

Коментари 1 / Видяна 4236

Циркът продължава! Румен Томов саботира собственото си обжалване

Още по темата: ВАС решава за Томов в края на януари 2021 година ВАС възобнови делото срещу Томов След 10 дни решават съдбата на Румен Томов като кмет РУМЕН ТОМОВ ОСТАВА КМЕТ ДО ПРОИЗНАСЯНЕ НА КС ВАС отхвърли жалбата на кмета Р.Томов за допълване на решението и спиране на делото му заради Конституционния съд! ОИК – Благоевград отряза мераците на адвокатката на Румен Томов Съдбата на инж. Румен Томов като кмет остава неясна Съдът гледа делото по казуса с Румен Томов АС – Благоевград решава днес съдбата на кмета Томов Румен Томов се върна в кметския кабинет

 

Отложиха делото в Административен съд – Благоевград, образувано по жалба на Румен Томов срещу решение на ОИК, която прекрати предсрочно правомощията му като кмет на Благоевград. Оказа се, че независимо от високия обществен интерес и хаосът, който царува в община Благоевград, жалбоподателят Томов не е открит за връчване на призовка. Томов не е вдигал телефона си, не е открит и на домашния си адрес, което доведе до отлагане на процеса за следващия вторник.

 

Кметът не бил разбрал, че днес има дело по неговата жалба? Бие на очи вече опитът на заинтересовани да бавят хода на процесите, с цел задържане на ситуацията, разчитайки Конституционния съд да отмени решението на ВАС и Томов да остане кмет. Според топ юристи обаче това са надежди и коментари на невежи и не познаващи законите хора, които не признават върховенството на закона и не осъзнават какво значи решение на ВАС. А Томов явно им вярва, както вярваше на адвокат Ася Гебова и само удължава собствената си агония и отлага неизбежното. 

 

Каквото и решение на вземе КС по казуса с член 41 от ЗМСМА, връщане назад няма, решението важи само за следващи събития. Колкото и да шиканират процесите дело ще има, както и предсрочни местни избори в Благоевград. Още повече, че днес излезе решение за община Стрелча, където казусът е идентичен с казуса "Томов" и ЦИК е изпратила писмо до президента за насрочване на избори.

 

Дано само Румен Томов не си мисли, че Благоевград е отделна губерния и тук законите не важат. Защото тъкмо такова впечатление създава с действията си. В момента в областния център е пълно безвластие, не се знае кой е кметът. С определение на съда от миналата седмица бе върнат Румен Томов, а ОБС Благоевград избра Ясен Попвасилев. Според наши източници, има крамоли в администрацията кой да подписва документите и да носи отговорност за подписа си, легитимни ли са подписаните актове са въпросите, които хората задават.

 

Явно е, че в Благоевград освен прецедентите, които се създават напоследък, ще продължаваме да ставаме свидетели на срамни ситуации и откровено обидни за обществото и града гафове. Каква е тая битка за задържане във властта на една "Фалирала", според екипа Томов, община, питат читатели. Самочувствието на градската управа бе, че над 19 000 души за гласували за кмета от любов, според тях. Ами като е така, какъв е този страх от нови избори?

 

Източник: Struma.com

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

хаххахаха, 07.05.2020 12:34

Хахахха, не съм знаел, че този е толкова смешно човече!Достойнство нещо, а?Да си ходи веднага, нема кой да го избира вече!

1
 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN