.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
04.05.2020 14:43

Коментари 0 / Видяна 1690

Образователното министерство с новини за зрелостните изпити

Още по темата: На първо четене: Задължителна детска градина за 4-годишните От МОН обмислят вариант за частично присъствие в клас Променят се някои такси за кандидатстване и обучение в държавните висши училища Утре започва кандидатстването за първо класиране в приема за 8 клас Само 8 пълни шестици по БЕЛ на изпита след 7 клас Министър Вълчев: Електронното обучение беше начинът да спасим учебната година МОН ще представи утре обобщените резултати от външното оценяване в 7 клас Проверяваме изпитните работи от НВО за 7 клас на 29 и 30 юни, и на 1 юли Вълчев се надява новата учебна година да започне присъствено На миниматурите: Оценките по математика нагоре, по български – надолу

 

Зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова коментира как ще протече кампанията за желаещите да кандидатстват в университети в чужбина.

 

"Голяма част от университетите в чужбина отлагат кампаниите си, така че зрелостниците със сигурност ще могат да кандидатстват.

 

Просто всичко ще бъде с едно забавяне във времето в рамките на допустимото", заяви Михайлова пред БНТ и увери, че и зрелостниците, и седмокласниците ще имат достатъчно време да се подготвят за изпитите.

 

"Проведохме срещи с различни групи, за да намерим заедно най-доброто балансирано решение как да приключи учебната година.

 

Засега се надяваме, че матурите ще бъдат в началото на юни, а изпитите след 7 клас - в средата на юни. Конкретните дати ще бъдат обявени тази седмица, посочи тя.

 

Директорите също ще имат достатъчно време, за да изработят своя график на организация, допълни зам.-министърът.

 

Учителите ще имат възможност да оформят по нормален начин крайните годишни оценки на учениците.

 

Електронното обучение беше единственият вариант, който ни позволи да имаме в тези условия нормална учебна година, посочи Михайлов.

 

По думите й, засега началото на следващата учебна година остава за септември, без да се прехвърля учебен материал от предишната година.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN