.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
04.05.2020 13:34

Коментари 0 / Видяна 624

Гоце Делчев се преклони пред паметта на патрона на градa

Още по темата: Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов временно поема управлението на БСП Пръскат срещу кърлежи в Гоце Делчев Мъж от Гоцеделчевско „подари“ 32 бона на мним банков инспектор Гоце Делчев се преклони пред паметта на патрона на градa Синята зона в Гоце Делчев започва да работи ОБС-Гоце Делчев освободи от длъжност управителя на МБАЛ “Ив Скендеров” д-р Улевинов Днес сменят шефа на МБАЛ в Гоце Делчев На 8 април Общинският съвет в Гоце Делчев ще заседава извънредно Изявление на кмета на община Гоце Делчев във връзка с МБАЛ „Иван Скендеров“ ДГС-Гоце Делчев с нов шеф от днес

 

С минута мълчание и цветя, ръководството на община Гоце Делчев почете паметта на патрона на градa.

Днес се навършват 117 години от гибелта на Гоце Делчев.

 

Целият си съзнателен 31–годишен живот, Гоце посвещава на поробения български народ. Военното училище в София, което завършва, му дава възможност и знания заедно с Даме Груев да оглави революционното движение на Македония, а учителската му професия му позволява да организира голям брой нелегални революционни комитети. 

 

Бързо се разширява обсега на бъдещите бойни действия.

 

Революционните чети водени от видни дейци на ВМОРО стават все повече и повече. Разраства се движението по села и градове, за да се обяви готовност за сражение и кървава схватка с поробителя за освобождението на Македония.


В такова сражение на 4 май 1903 година край село Баница (Серско), четата на Гоце Делчев е обградена от многобройна турска войска. В разгърналата се ожесточена битка Гоце пада убит.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN