17 Септмври 2021
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
30.04.2020 11:07

Коментари 0 / Видяна 5438

Ясен Попвасилев ще управлява временно община Благоевград

Още по темата: Борисов: Всички пристигащи в страната ваксини се употребяват веднага Годишен отчет за изпълнението на бюджета представиха в Благоевград Без изненади! „Временните“ директори на детски градини в Благоевград остават за постоянно Конкурсите за директори в Благоевград – приказки с ОЧАКВАН край Ще намали ли Общината „тротоарното право“ за заведенията? Общинската администрация в Благоевград възстанови работата си Радослав Тасков поиска мораториум върху застрояването на зелени площи Отстраненият от ВАС и АС Румен Томов продължава да уволнява! Напрежение в петричкото село Яворница! Ясен Попвасилев ще управлява временно община Благоевград

 

 

Заместник-кметът по икономически дейности в Благоевград Ясен Попвасилев ще бъде временно изпълняващ длъжността кмет на Благоевград. Това решиха общинските съветници на заседание днес.

 

До гласуването на Попвасилев за вр. и. д. кмет на Благоевград се стигна след дискусия в заседателната зала. Гергана Янчева от БСП направи предложение гласуването да отпадне, поради поредна подадена жалба от страна на Румен Томов срещу прекратяването на правомощията му от ОИК. По жалбата трябва да се произнесе Административен съд - Благоевград и искането на БСП беше да не се избира вр. и. д. кмет, докато не се произнесе съдът. 

 

Неизбирането на временен кмет би поставило Общината в невъзможност да изпълнява задълженията си и да обслужва граждани, контрираха общински съветници.

 

В крайна сметка предложението на Янчева от БСП не беше прието от колегите ѝ и Благоевград вече се ръководи от временен кмет в лицето на Ясен Попвасилев.

 

Сесията на общински съвет протече пред красноречивия поглед на бившия кмет инж. Румен Томов, който наблюдаваше заседанието от балкона на заседателната зала. 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN