.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
29.04.2020 17:32

Коментари 0 / Видяна 764

МОН: Учебната година ще приключи дистанционно

Още по темата: На първо четене: Задължителна детска градина за 4-годишните От МОН обмислят вариант за частично присъствие в клас Променят се някои такси за кандидатстване и обучение в държавните висши училища Утре започва кандидатстването за първо класиране в приема за 8 клас Само 8 пълни шестици по БЕЛ на изпита след 7 клас Министър Вълчев: Електронното обучение беше начинът да спасим учебната година МОН ще представи утре обобщените резултати от външното оценяване в 7 клас Проверяваме изпитните работи от НВО за 7 клас на 29 и 30 юни, и на 1 юли Вълчев се надява новата учебна година да започне присъствено На миниматурите: Оценките по математика нагоре, по български – надолу

 

Учебната година ще приключи дистанционно, съобщиха от Министерството на образованието и науката.

 

В училищата ще се проведат само изпитите и то при засилени мерки за безопасност, подчертават от ведомството. В следващите дни ще бъдат съобщени и датите за провеждане на изпитите.

 

До решението се стигна след среща между министъра на образованието с членовете на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в образованието и представители на родителски организации.

 

Участниците в срещата приеха в училищата да бъдат допускани и организирани индивидуални присъствени консултации за децата, които са пожелали такива, или преподавателите са преценили за необходими.

 

В съобщението, изпратено до медиите, става ясно, че изпитният материал ще бъде подбран след анализ на усвоените в последните месеци знания и преподадените теми.

 

След като този анализ бъде направен, ще се оповести и учебното съдържание, което няма да бъде включено в изпитите.

Автор: bTV, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN