.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
29.04.2020 10:23

Коментари 0 / Видяна 462

Топъл обяд у дома за 170 души в община Разлог

Още по темата: Музеят в Разлог с нови три проекта Разлог ще почетат паметта на Ботев Народният представител от ГЕРБ Александър Мацурев дари книги на библиотеките в Банско и Добринище Детските заведения в Разлог започват работа на 1 юни Прокуратурата в Разлог започна проверка по повод замърсяването на река Места Вдигат билетите за минералния плаж в с.Баня Затвориха сградата на община Белица Топъл обяд у дома за 170 души в община Разлог Временно преустановяват приема на заявления за лични документи в РУ-Разлог Отменят се важни събития в Разлог

 

Община Разлог стартира проект „Целево подпомагане с топъл обяд в община Разлог“.

 

Проектът цели да се приготви и достави топъл обяд до дома в подкрепа на 170 броя уязвими граждани, които поради бедност и продължителна социална изолация, в условията на обявената извънредна ситуация, произтичаща от необходимостта от ограничаване на разпространението на COVID-19, са в затруднение да осигурят сами прехраната си, в рамките на периода за изпълнение на проекта – от 01.05.2020г. до 19.06.2020г. (1 месец и 15 дни).

 

170 жители на община Разлог ще могат да се възползват от безплатната услуга.

 

Храната се предоставя в работните дни в периода 04.05.2020 г. – 19.06.2020 г.

 

Помощта е насочена към:

 

1. Лица с ниски доходи, под линията на бедност, определена за страната, за времето, в което са поставени под задължителна карантина – 30 броя.

 

2. Уязвими лица, в това число и възрастни над 65 години, без доходи или с доход под линията на бедност, определена за страната, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях и в условията на извънредното положение, обявено за страната не са в състояние да си осигурят прехраната – 70 броя.

 

3. Лица, които поради възрастта си, поради трайно увреждане или в резултат от заболяване не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна – 70 броя.

 

Проектът стартира от 4 май 2020 и е финансиран от Агенция за социално подпомагане гр. София и е част от ЦЕЛЕВА ПРОГРАМА „ТОПЪЛ ОБЯД У ДОМА В УСЛОВИЯТА НА ИЗВЪНРЕДНА СИТУАЦИЯ-2020г.“

Контакти за повече информация и включване в програмата: 0747/80942 – ОП „Домашен социален патронаж“ – гр. Разлог.

E79 News
Тагове:

Коментари: