.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.04.2020 12:20

Коментари 0 / Видяна 720

Румен Радев: Няма да ме видите в хора на паниката, колкото и рейтингово да е в момента

Още по темата: (Видео) Радев: Не на страха! Ще си върнем България! Акцията на прокурорите в президентството приключи (ВИДЕО)Прокурори влязоха в президентството Президентът: Охранителите от „Росенец“ са от НСО Президентът свиква спешен брифинг Президентът наложи вето върху промените в Закона за МВР Президентската двойка нощува в Рожен, вечеря в ресторанта на братя Паласчеви Президентът Румен Радев пристигна в Сандански (Обновена) Радев в Кресна: Безработицата ще се усети най-много през есента Президентът ще посети Перник, Кресна, Сандански и Петрич

 

„Няма да ме видите в хора на паниката, колкото и рейтингово да е това в момента.

 

Предпочитам гласа на разума, каквото и да ми струва“. Това обяви президентът Румен Радев от Трявна, където днес посети оръжейния завод „Емко“.

 

„Многократното повтаряне на манипулацията, че президентът иска да саботира здравните мерки, няма да я превърне в истина.

 

Заедно със здравните мерки трябва да има адекватни социално-икономически мерки и то по три много важни критерия: да бъдат навременни, да бъдат достъпни, да бъдат безвъзмездни“, подчерта президентът.

 

По думите му свалянето на ограничителните мерки не трябва да става изведнъж, а апелите трябва да бъдат към разума и отговорността на българите, които не липсват, а не да се насажда страх и паника.

 

„Ако нещо може да компрометира здравните мерки, това не е безотговорността на българите, както се опитват напоследък да ни внушават, а липсата на убедителни, навременни социални и икономически мерки.

 

Тяхната липса води до обезверяване на хората“, смята държавният глава.

 

Той апелира и за ясен план за постепенно излизане от извънредното положение.

 

„То не може да стане бързо. Това е сложен процес, при който трябва да има поетапно планиране. Много държави вече работят с такива планове. Ако България не го направи това, ние рискуваме втора вълна“, уточни Радев.

 

От ръководството на оръжейното предприятие „Емко“, където работят 630 души, обявиха, че не искат помощ от държавата, а настояват тя да не им пречи да изнасят продукцията си.

Автор: bTV, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN