.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
08.04.2020 13:33

Коментари 0 / Видяна 1614

Църквата с апел към благоевградчани преди Цветница и Великден: Останете си вкъщи по празниците!

 

Християните в община Благоевград да се въздържат от посещения в храмовете на предстоящите празници, призовават от общината и представители на Българската православна църква.

 

Призивът се отправя след среща в кметството вчера, на която са присъствали и служители на полицията.

 

За избягване на масовите събирания на хора на закрито и във връзка с извънредното положение в страната ритуалите по случай предстоящите Пасхални празници се изнасят в дворовете извън храмовете.

 

Литургиите ще се отслужат в църквите без хора, а всички ритуали, в това число благославянето на питки, както и плащеницата за поклонение на Разпети петък, ще се случат извън църквите.


От църковното настоятелство на благоевградската черква “Въведение Богородично” отбелязаха, че молитвите за всички християни са ежедневни и хората ще бъдат споменати.

 

С уважение към миряните църковните служители се присъединяват към апела на градската управа християните да си останат вкъщи, защото най-грешно е да се отнасяме безотговорно към опазването на свещения дар – живота на всеки човек.

 

Детайли по провеждане на храмовите ритуали с оглед спазване на задължителната дистанция между миряните и изискванията за лични предпазни мерки ще се уточнят на заседанието на Общинския кризисен щаб в петък.

Автор: в. Струма, E79 News
Тагове:

Коментари: