.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
03.04.2020 13:12

Коментари 0 / Видяна 1174

Изявление на кмета на община Гоце Делчев във връзка с МБАЛ „Иван Скендеров“

Още по темата: Противоепидемичните мерки в Гоце Делчев остават до 12 ноември Вечерен час за непълнолетните в Гоце Делчев Избраха Владимир Москов за член на Изпълнителното бюро на БСП Кметът на Гоце Делчев ядосан на съгражданите си заради COVID-19 В Гоце Делчев масово не се носят защитни маски в затворените помещения Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов временно поема управлението на БСП Пръскат срещу кърлежи в Гоце Делчев Мъж от Гоцеделчевско „подари“ 32 бона на мним банков инспектор Гоце Делчев се преклони пред паметта на патрона на градa Синята зона в Гоце Делчев започва да работи

 

Уважаеми съграждани, скъпи лекари, медицински сестри и санитари от МБАЛ „Иван Скендеров“,

 

С тревога и разочарование следя един наистина много важен въпрос не само за община Гоце Делчев, но и за целия Гоцеделчевски регион.

 

Ситуацията в МБАЛ „Иван Скендеров“ е обект на множество обсъждания и коментари в последните два месеца.

 

За голяма част от тези разговори съм бил инициатор лично аз, воден единствено от желанието си да бъде разрешен възникналия спор между част от лекарите и управителя на здравното заведение.

 

До този момент обаче, не видях желание за компромис, а единствено поставяне на условия и нагнетяване на напрежение.

 

Дълбоко уважавам всички онези лекари, които са подали своите предизвестия за напускане. В техните ръце години наред е бил животът и здравето на нас, нашите родители, нашите деца, близки и приятели, за което им благодаря.

 

Точно поради тази тяхна всеотдайност и хуманност, която е в основата на лекарската професия, не мога да разбера настоятелното им искане проблемът да бъде решен точно сега, в този толкова труден момент. Няколко пъти ги призовах да оттеглят своите оставки, за да положим заедно необходимите грижи за хората от нашия край в този извънреден за страната ни момент – да гарантираме тяхното спокойствие и сигурност.

 

Искам още веднъж да ги призова за това – оттеглете своите предизвестия, защото желанието ви за напускане е изцяло доброволен и едностранен акт. Не е сега моментът да решаваме един такъв въпрос, който е изцяло породен от липсата на желание за компромис. За решаването на такива казуси е нужно време, изслушване на всички страни и готовността им да направят отстъпки в името на хората в Гоце Делчев.

 

Ние, като общинско ръководство няма да допуснем в никакъв случай затваряне на болницата, каквито спекулации има в последните дни. Нашето желание е работата и обслужването в нея да се подобрят с помощта на всички, които искат и милеят за това.

 

Убедени сме, че в нашата болница са нужни реформи, но те могат да се случат само с общите усилия на всички заинтересовани страни. Искаме да предлагаме по-добра и качествена услуга, повече заболявания да намират своето лечение тук, при нашите специалисти. Сигурен съм, че това е желанието и на управителя, и на лекарите, но най-вече на самите пациенти.

 

Вярвам, че нашите уважавани съграждани ще покажат своята отговорност като лекари и като част от обществото в района, което има нужда да получи добри грижи и спокойствие в здравното заведение.

 

Никой няма полза от манипулации, всяване на страх и паника. Всички имаме нужда от добър пример, човешко отношение и отговорност към поетите ангажименти.

 

Искам да вярвам, че всички страни в този конфликт много ясно осъзнават, че в момента страната ни е изправена пред много тежка ситуация, каквато не е имало в новата ни история.

 

Всички други проблеми могат да отидат на втори план и тяхното разрешаване да бъде на дневен ред тогава, когато излезем от извънредното положение, в което се намираме.

 

Вярвам в отговорността и вярната преценка на всички лекари и медицински сестри, така както съм убеден в техните професионални и човешки качества.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN