.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
30.03.2020 20:45

Коментари 14 / Видяна 6516

Да управляваш на инат! Кметът на Благоевград прави фестивал, вместо да подкрепи болниците в града!

Още по темата: Годишен отчет за изпълнението на бюджета представиха в Благоевград Без изненади! „Временните“ директори на детски градини в Благоевград остават за постоянно Конкурсите за директори в Благоевград – приказки с ОЧАКВАН край Ще намали ли Общината „тротоарното право“ за заведенията? Общинската администрация в Благоевград възстанови работата си Радослав Тасков поиска мораториум върху застрояването на зелени площи Отстраненият от ВАС и АС Румен Томов продължава да уволнява! Напрежение в петричкото село Яворница! Ясен Попвасилев ще управлява временно община Благоевград Да управляваш на инат! Кметът на Благоевград прави фестивал, вместо да подкрепи болниците в града!

 

 

Лидерът на групата общински съветници от ЕНП – СДС – БДО в Благоевград Радослав Тасков направи предложение по време на днешното заседание на ОбС за прекратяване на обществена поръчка на община Благоевград с прогнозна стойност 333 333 лева за провеждане на музикален фестивал. Предложението на Тасков е средствата да бъдат пренасочени за закупуване на животоспасяващи апарати, оборудване и защитни средства за благоевградските болници, крайно необходими в борбата с COVID-19.

 

Мярката се предлага за втори път от Радослав Тасков и колегите му в ОбС, но и днес не бе приета от кмета Румен Томов. В отговор на предложението Томов коментира, че за закупуване на крайно необходимите за болниците апаратура и средства е открита дарителска сметка и ще се разчита на благоволението на гражданите, а фестивалът няма да се отмени. Тезата на кмета, изложена пред съветници и медии днес, бе, че епидемията рано или късно ще премине и тогава благоевградчани ще имат нужда да пеят, да танцуват, да се прегръщат и забавляват. Тъкмо затова кметското ръководство не смятало за нужно да пренасочи над 330 000 лева към здравето на гражданите на Благоевград, а ще ги даде за музика и танци след ужаса, който изживява целият свят.

 

По време на заседанието на ОбС – Благоевград днес кметът Румен Томов показа и неподозирани до момента познания по медицина и виросология и коментира, че личните му изчисления показали, че в България заразените от коронавируса ще бъдат около 4 000 души, 200 от които в Благоевград. Изчисленията на Томов показали още, че едва 20% - или 40 човека, ще имат нужда от болнично лечение на местно ниво.

 

Дано да сте прав, г-н Томов! Сигурно затова толкова категорично отказвате да дадете пари за болниците и медицинския персонал и в това тежко за всички ни време мислите за забавления. Но, ако не дай, Боже, не стане така? Как ще се чувствате тогава? Дали ще пеете и ще танцувате?

 

Господ да пази Благоевград и жителите му!

 

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

Ива, 30.03.2020 21:06

Иска фестивали да може да се напива на тях, не си мислите че му пука за хората....

димитров, 30.03.2020 21:05

Томоооофффф,осъзнай се!

Тцт, 30.03.2020 21:03

Смотан си и смотан ще си останеш.... Слушай хората с опит, че като гледам освен да поркаш друго не можеш.... Смешник

Деси, 30.03.2020 21:02

Пази Божи сляпо да прогледа...

1 2