.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
29.03.2020 11:18

Коментари 0 / Видяна 3320

Заедно можем да победим вируса. ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ!

Още по темата: Ново огнище на COVID-19 в Самоков Пълна каша в данните за COVID-19 у нас! Защо? Франция ще предложи границите в Шенген да бъдат отворени от 1 юли Скок на болните! 34 са новите случаи на COVID - 19 у нас (Обновена) Проф. Кантарджиев: Връщаме мерките, ако се установи скок на пет показателя Ген. Мутафчийски: Пикът на епидемията беше през април Рекорден брой заразени с Covid-19 в Македония Испания удължи извънредното положение до 21 юни Северна Македония върна карантината Спират ежедневните брифинги на Националния оперативен щаб

 

Уважаеми сънародници, до които достигне тази публикация,

 

Намираме се в извънредно положение, в което с всеки ден наближаваме пикът на болестта с име коронавирус (COVID-19).

Но не сме безпомощни. Можем да реагираме на идващия пик, а именно като сами повлияем върху неговата сила и продължителност.

 

Има някои от вас, които възприемат случващото се като конспирация. Като нещо несериозно.

 

Но поглеждайки броят на починалите в Италия (), броят на починалите в Испания (), в САЩ () и в други държави със здравни системи в пъти по-добри от нашата родна, надявам се, става ясно, че това не е конспирация, ала-бала и т.н.

 

Ситуацията е сериозна. И ще става още по-сериозна. На всеки един от вас, който чете това, трябва да стане ясно, че не спазвайки карантината, мерките за самоизолация и самодисциплина можем да се поставим в ситуация, в която да бъдат спасявани само тези от заболелите, които имат голям шанс да се излекуват - нещо, което се случи и в Италия.

 

Война е. Битка. Моментно изпитание. Наказание. Както искате го наречете. Но е тук. Имаме раздадена лоша ръка карти:

 2/3 от населението е застаряващо;

 

 първи сме по заболели от сърдечно-съдови заболявания в Европа;

 здравната система ни е слаба.

 

Но трябва да се борим и да не се предаваме

 

Можем да се справим, благодарение на медицинските специалисти, които имаме; благодарение на голямото чувство за загриженост, което притежаваме в народопсихологията си.

 

Остава само дисциплината и помощта.

 

Уважаеми сънародници, нека надмогнем онова наше чувство на "ти ли ше ми кажеш бе".

 

В името на здравето и живота на нашите възрастни роднини

 

В името на нашите близки

 

Ще се обърна и към българските медицински специалисти (), които в момента заемат място на предната линия (включително и доброволците от тях), със следния цитат:

 

"Корабът е на безопасно място в пристанището, но той не е построен за това.".

 

Морето започва да става все по-бурно, но единствените, които могат да се справят и да преведат населението през тази буря, сте вие

 

А с помощта на населението (морална, материална, финансова), всички ще се справим

 

Сега тръбата отново ни зове, призив да понесем бремето на една дълга сумрачна борба,„ликуващи в надеждата, търпеливи в изпитанията“ – борба срещу общия враг на човека: болестта.

 

С чиста съвест единствената ни сигурна награда, с историята като краен съдник на делата ни, нека да се пазим и да си помагаме молейки за Неговата благословия и Неговата помощ, но знаейки, че тук на земята Божията работа трябва да бъде наша собствена

 

Автор: Daniel Georgiev

E79 News
Тагове:

Коментари: