.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
26.03.2020 15:23

Коментари 0 / Видяна 620

Здравният министър на Румъния подаде оставка

Още по темата: 50 – годишен наруши карантината в Кюстендил, чака го солена глоба Само двама полицаи са заразени с коронавирус у нас Стил и класа по време на пандемия: Във Виена файтони доставят храна по домовете Коронавирусът взе 60 000 жертви в Европа Над 80 души са под карантина в Разлог 611 заразени с коронавирус в България 593 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас, 3 нови в Кюстендил Почти 1 млн. теста за COVID-19 в Русия Гърция започва безплатно тестване по домовете за COVID-19 581 с коронавирус у нас

 

Румънският министър на здравеопазването Виктор Костаке подаде оставка заради разпространението на коронавируса в страната. До момента в страната са починали 17 души от COVID-19, предаде БГНЕС.

 

Министър-председателят Лудовик Орбан заяви, че оставката е по лични и професионални причини. Той предложи досегашният държавен секретар в министерството на здравеопазването Нелу Татару да заеме поста на Костаке.

 

Вчера министърът в оставка каза, че всички жители на Букурещ скоро ще могат да бъдат подложени на тест за вируса.

 

Преди това властите съобщиха за 906 случая на инфекция с коронавирус, а 17 пациенти са починали.

 

“Искаме да приложим иновационна програма, както в Южна Корея, за да тестваме всички жители на Букурещ за коронавирус, с помощта на мобилни групи за тестване.

 

В момента имаме нужда от 2-5 милиона теста”, каза Костаке.

 

Шефът на Министерството на здравеопазването отбеляза, че към днешна дата не се правят тестове на всички хора, които са в карантина. Той изрази надежда, че следващата седмица в страната ще има още тестове за коронавирус.

 

Румънският президент Клаус Йоханис на 16 март обяви въвеждането на извънреден режим заради коронавируса.

 

По-рано властите на страната решиха да прекратят връзките по въздух с Италия, както и с Испания.

 

В Румъния бяха отменени учебните занятия в детски градини и училища, забранени бяха публични събития, затворени бяха търговски центрове и заведения за обществено хранене, а в страната бе въведен полицейски час.

 

На хората над 65 години е забранено да напускат домовете си без основателна нужда.

E79 News
Тагове:

Коментари: