.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
26.03.2020 12:43

Коментари 0 / Видяна 784

Благоевградчани с мнение за мерките в условията на пандемия от COVID-19 (Снимки)

Още по темата: 618 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас 50 – годишен наруши карантината в Кюстендил, чака го солена глоба Само двама полицаи са заразени с коронавирус у нас Стил и класа по време на пандемия: Във Виена файтони доставят храна по домовете Коронавирусът взе 60 000 жертви в Европа Над 80 души са под карантина в Разлог 611 заразени с коронавирус в България 593 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас, 3 нови в Кюстендил Почти 1 млн. теста за COVID-19 в Русия Гърция започва безплатно тестване по домовете за COVID-19

 

Благоевградчани спазват мерките, наложени от Националния оперативен щаб и заповедта на кмета.

 

Това установи репортерска проверка.

 

 Почти безлюдни улици, градинки, спортни и детски площадки в Благоевград в ранните часове на деня.

 

Тук – там се срещаха хора, които бързаха по работа, да стигнат до работните си места или да отидат до магазина.

 

Повечето от тези, които бяха тръгнали до хранителните търговски обекти бяха представители на третата възраст, напълно в синхрон с изискването да пазаруват в часовете от 8.30 до 10.30.

 

Относно мерките за безопасност в един от хранителните магазини служителите обясниха, че се спазват и от служителите и от клиентите.

 

Някои от хората, които се движеха по улиците и обществените пространства споделиха, че като цяло благоевградчани се съобразяват с наложените мерки по повод неразпространението на коронавирус.

 

Гражданите спазват изискванията за безопасност и се съобразяват с мерките, наложени от Националния оперативен щаб и заповедта на кмета, смятат благоевградчани.

 

Някои от хората, които се движеха по улиците и обществените пространства споделиха, че им се налага да посетят хранителен магазин, банкомат или да отидат на работа.

 

Местният оперативен щаб беше отворил врати.

 

Там вече работеха негови представители.

 

Член на БЧК даваше дежурство.

 

На входа на сградата на общинска администрация служители предлагаха дезинфектанти и маски за влизащите граждани, така както се бе разпоредил кмета на община Благоевград Румен Томов.

 

 

Автор: БНР, E79 News; Снимки: БНР
Тагове:

Коментари: