.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
25.03.2020 08:22

Коментари 0 / Видяна 1068

Премахнаха блокадата към селата Покровник, Падеж и Лешко

Още по темата: 618 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас 50 – годишен наруши карантината в Кюстендил, чака го солена глоба Само двама полицаи са заразени с коронавирус у нас Стил и класа по време на пандемия: Във Виена файтони доставят храна по домовете Коронавирусът взе 60 000 жертви в Европа Над 80 души са под карантина в Разлог 611 заразени с коронавирус в България 593 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас, 3 нови в Кюстендил Почти 1 млн. теста за COVID-19 в Русия Гърция започва безплатно тестване по домовете за COVID-19

 

Временният КПП, поставен на пътя, свързващ с.Покровник, с.Падеж и с.Лешко с гр. Благоевград вече не е там. След подписка на жителите на селата, организирана от общинския съветник Анна Николова-Мазурска, блокадата е премахната.

 

До иницииране на подписката се стигна след като четири дни от блокадата жителите на селата Покровник, Падеж и Лешко нямаше как да влязат в гр.Благоевград, ако нямат специална декларация. В същото време жителите на другите благоевградски села Бело поле и Рилци пътуват свободно, без да се налага да минават КПП на изхода на града, съобщи Struma.news.

 

Поради невъзможността да минават през блокадата и да посещават областния град, където пазаруват лекарства и хранителни продукти, тъй като в селата няма аптека, банков клон или АТМ устройство, жителите на селата Покровник, Падеж и Лешко се обединиха и направиха подписка, като заявиха, че с така поставения КПП се погазват гражданските им права и те реално остават изолирани от света.

 

Вчера привечер блокадата беше премахната.

  

E79 News
Тагове:

Коментари: