.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
24.03.2020 10:28

Коментари 0 / Видяна 344

АПИ предупреждава: Ще вали още сняг, внимавайте на пътя!

Още по темата: Шест КПП-та контролират движението в района на Благоевград Актуална пътна обстановка в област Благоевград Отменя се затварянето на входно-изходните пътища в град Гоце Делчев Затварят пътя между Бело поле и Българчево Постепенно e възстановена работата по Лот 3.1 на автомагистрала „Струма“ Пътната отсечка Лиляново-Попина лъка се затваря Още един екип на РЗИ отива на Кулата заради трафика Близо 400 машини чистят пътищата в страната Ремонтират участък от АМ „Тракия“ Границите ни остават затворени за страни от трети държави до 17 април

 

Предупредителни кодове за опасно време в части от страната  и днес. Оранжев код за очаквани снеговалежи е в сила за Монтана, Враца, Ловеч и Габрово.

 

Там прогнозата на метеоролозите е за виелици и снегонавявания по планинските проходи. В 15 области пък е обявен жълт – това са Видин, Плевен, Русе, Разград, Силистра, Шумен, Търговище, Велико Търново, София-град и София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Смолян, в които се очакват снеговалежи и увеличаване на снежната покривка.

 

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.

 

Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при снеговалеж, затруднява работата на специализираните машини и възпрепятства пътуването на останалите шофьори.

 

Пътноподдържащите фирми са в пълна мобилизация за обработване на настилките по републиканските пътища, за да се осигури пътуването при снеговалеж.

 

При необходимост е възможно да се спира движението за извършване на снегопочистване и превантивна обработка на участъци, за да се избегне възникването на инциденти.

 

27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност.

E79 News
Тагове:

Коментари: