.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
23.03.2020 10:20

Коментари 0 / Видяна 364

Лекари консултират жителите на Банско онлайн

Още по темата: Радост в Банско! Бебе се роди в изолирания град Недоволство в Банско срещу карантината Лекари консултират жителите на Банско онлайн Благотворителна кампания в помощ на хора под карантина в Банско Разширяват периметъра на блокадата в Банско Настаниха в хотел 200 туристи в Банско, останали на улицата Базираха жандармеристи в Банско Община Банско обяви горещи телефони за нуждаещи се от помощ Част от англичаните си тръгнаха от Банско с 3 автобуса Първият щъркел пристигна в Банско

 

Лекари, специалисти в различни области, консултират онлайн жителите на Банско, информира БНР.

 

Създатeл на групата във Фейсбук е един от водещите ендокринни хирурзи в Европа, проф. Румен Пандев, който е банскалия.

Инициативата за здравни онлайн консултации компенсира ограниченията на карантината в Банско и е в помощ на наличните лекари в града, които са общо 9.

 

Виртуалната здравна клиника беше създадена вчера и само за броени часове 15 лекари се включиха в инициативата на проф.Пандев.

 

„Те са от Университетска болница „Лозенец“, аз съм представител на ИСУЛ, Александровска болница.

 

В различни профили сме – от ендокринен хирург, гастроентеролог, реаниматор-анестезиолог, рентгенолог, обща хирургия е представена.

 

Идеята е съвсем проста – по най-бързия начин ако можем, на хора, които се нуждаят от консултация в Банско, тъй като Банско е под карантина, да им окажем съответната онлайн медицинска помощ напълно безплатно„, разказва той.

 

Направени са и първите консултации, като са дадени предписания за лечение. Лекарите обсъждат казусите и помежду си, а при необходимост освен чрез платформата, се свързват с пациентите и по телефона.

Автор: БНР, E79 News
Тагове:

Коментари: