.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
16.03.2020 15:40

Коментари 0 / Видяна 660

Общински оперативен щаб с указания към работодателите в Община Сандански

Още по темата: Съветниците от ГЕРБ-Сандански даряват половината от месечните си възнаграждения за борба с коронавируса ОбС - Сандански свикват извънредно заседание С гласово съобщение в Сандански апелират за спазване на противоепидемични мерки Волтова дъга прати млад мъж от Сандански в болница Кметът на Сандански забрани влизането и ползването на детските и спортни площадки в Общината И учениците в Струмяни с вечерен час Община Сандански удължава сроковете за записване на деца в детските градини и ясли Община Сандански започна засилена дезинфекция по населените места Общински оперативен щаб с указания към работодателите в Община Сандански Без синя зона в Сандански до 29 март

 

Цялата страна и Община Сандански сме изправени пред тежка криза от епидемичен характер и всички ние сме задължени да спазваме ограничителните мерки и препоръките на здравните власти.

 

Извън правомощията на Общински оперативен щаб и кмета на Община Сандански, е да прекратява дейността на работодатели и фирми, които не са изрично посочени в Заповедта на министъра на здравеопазването.

 

Ето защо,призовавамевсички работодатели да организират при възможност дистанционна форма на трудова дейност. Когато това е невъзможно:

 

    Стриктно даспазват всички санитарно-хигиенни и противоепидемични мерки, в т.ч.постоянно дезинфекциране на работните места, проветряване и други.

 

    Задължително да провеждат инструктаж на персонала относно осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд.

 

    Да следят строго за спазванеуказанията на здравните власти за лична хигиена на всички работници и служители.

 

    Да се ограничи достъпът до работните места на работници и служители или външни лица, съссимптоми на вирусно заболяване.

 

    Отправяме призив към работодателите в Община Сандански ако нямат възможност да осигурят здравословни и безопасни условия на труд, да преустановят работния процес.

 

    Днес, повече от всякога, личната отговорност на всеки един от нас, е да опазим човешкия живот.

E79 News
Тагове:

Коментари: